Elisa Viihteen uutta alkuperäissarjaa kuvataan Kreikassa – Huone 301 kertoo perheestä, jonka elämä muuttuu eräänä juhannusyönä

HUONE 301_JUSSI VATANEN

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Huone 301 syntyy kansainvälisenä yhteistyönä. Sarjan kuvaukset alkoivat viime viikolla Kreikassa ja se saa ensi-iltansa joulukuussa.

Kreikassa ja Suomessa kuvattavan psykologisen trillerin on käsikirjoittanut englantilainen Kate Ashfield, ja sen ohjaa Mikko Kuparinen. Pääosia esittävät Antti Virmavirta, Kaija Pakarinen, Jussi Vatanen, Leena Pöysti, Andrei Alén ja Kreeta Salminen. Sarjan kuvaukset alkoivat viime viikolla Kreikassa.

Kuusiosainen sarja on psykologinen trilleri Kurtin perheestä, jonka elämä muuttuu peruuttamattomasti eräänä juhannusyönä. Perhesiteen vahvuus testataan vuosia myöhemmin, kun salaisuudet kohtalokkaan kesän tapahtumista alkavat paljastua suvun lomamatkalla Kreikassa. Kurtit joutuvat kohtaamaan sekä toisensa että menneiden tekojensa seuraukset henkensä uhalla. Jokainen joutuu kysymään itseltään, kuinka pitkälle olisi valmis menemään rakkaimpiensa tähden.

Käsikirjoituksesta vastaa englantilainen näyttelijä-käsikirjoittaja-tuottaja Kate Ashfield, joka tunnetaan parhaiten roolistaan elokuvassa Late Night Shopping. Hän on näytellyt myös elokuvissa This Little Life ja Shaun of the Dead.

”Sain ainutlaatuisen tilaisuuden luoda alkuperäissarjan Suomeen. Kirjoitin perhesalaisuuksiin liittyvistä universaaleista teemoista ja pääsin samalla perehtymään uuteen kulttuuriin sekä vertailemaan niitä eroja ja yhteneväisyyksiä, joita meillä on. Kulttuurierojen tutkimisesta tulikin yksi tämän työn suurimmista iloista; en ikinä osannut aavistaa, minkälaista palautetta ja uusia ideoita saisin Suomesta, kertoo käsikirjoittaja Kate Ashfield.

HUONE 301_MAKINGOF_VIRMAVIRTA_KUPARINEN
Pääosan esittäjä Antti Virmavirta ja ohjaaja Mikko Kuparinen käyvät läpi kohtausta Kreikassa.

Myös ohjaaja Mikko Kuparinen on innoissaan yhteistyöstä.

”On etuoikeus päästä toteuttamaan Kate Ashfieldin älykästä käsikirjoitusta, joka haastaa katsojaa ja pitää otteessaan. Huone 301 tapahtuu kreikkalaisessa hotellissa sekä suvun kesämökillä ‒ paikoissa, joihin ihmiset menevät nauttimaan, mutta joissa Kurtin perhe joutuukin kokemaan elämänsä pahimmat päivät. Suomessa ei ole psykologisia trillereitä juurikaan tehty. Olemme saaneet mukaan maamme parhaita tekijöitä, ja meillä on kaikki edellytykset luoda kansainvälisenä yhteistyönä sarja, jollaista ei ole ennen nähty.”

HUONE 301_MOOD_ELIAS GOULD

Alkuperäissarjan Elisa Viihteelle tuottavat Warner Bros. International Television Production Finland ja englantilainen Wall to Wall Media, joka on tuottanut menestyssarjoja muun muassa HBO:lle ja BBC:lle.

Sarjan Kreikassa kuvattavien osuuksien yhteistuottajana toimii Ateenassa sijaitseva Inkas Film and T.V. Productions. Sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon joulukuussa 2019.

”Elisa Viihde on kasvanut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen merkittävimmistä alkuperäissarjojen tekijöistä, ja alkuperäissarjamme ovat Elisa Viihteen suosituimpia sisältöjä. On upeaa olla mukana kehittämässä suomalaista draamatuotantoa kansainväliselle tasolle, ja olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme Huone 301:n kaltaisen kiehtovan ja monitasoisen psykologisen trillerin, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone