Apulanta-basistia näyttelevä Mimosa Willamo: ”Oli hienoa, kun kuvauksissa oli kaikki vimpan päälle 90-lukua”

teit meistä kauniin 5

Apulanta-yhtyeestä kertova elokuva Teit meistä kauniin sai ensi-iltansa 7.9. Elokuvan  voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Mandy Gaynoria, oikealta nimeltään Amanda Ashley, esittää Jussi-palkittu Mimosa Willamo, jonka aiempia elokuvia ovat Päin seinää ja Bodom.

Amerikkalainen Gaynor oli Apulannan ensimmäinen basisti. Hän soitti yhtyeessä vaihto-oppilasvuonnaan 1992-1993. Myöhemmin hän seurusteli vuosia Apulannan rumpalin Sipe Santapukin kanssa.

Willamo tapasi elokuvan ensi-iltakiertueella Mandyn, joka asuu Yhdysvalloissa ja työskentelee hammaslääkärinä.

”Mandy on mahtava tyyppi ja innoissaan elokuvasta. Hän tykkäsi roolistani ja oikeastaan millään muulla palautteella ei ole yhtä paljon väliä””, Willamo toteaa.

Willamo arvelee, että lyhyestä pestistä huolimatta Mandylla on suuri merkitys Apulannalle.

”Hän oli eräänlainen salainen voima ja yhteen liimaaja. Hän ehdotti Tuukka Temosta mukaan bändiin. Apulannan tarina olisi voinut olla hyvinkin erilainen ilman Mandya. Ainakin bändin kokoonpano olisi voinut olla erilainen ja se olisi saattanut vaikuttaa moneen asiaan.”

Willamo on soittanut kolmetoista vuotta nokkahuilua ja jonkin verran bassoa veljensä bändissä.

”Minulla oli valmiiksi huono tatsi. Ilmesesti Mandykaan ei soittanut mitenkään superhyvin, joten taitomme menivät yksi yhteen”, hän naurahtaa.

Willamo syntyi vuonna 1994, joten muistikuvat 90-luvusta ovat vähäiset. Elokuva tarjosi hänelle aikamatkan 90-luvulle.

”Käytin kuvauksissa 90-luvun vaatteita ja kuuntelin sen ajan musiikkia. Siinä oli oma fiiliksensä, kun kaikki kuvauspaikat ja vaatteet olivat vimpan päälle 90-lukulaisia.”

”Tuntui myös absurdilta, kun silloin ei ollut matkapuhelimia. Sen ajan vaatteet tuntuivat neutraaleilta, koska punk-pukeutuminen on edelleen suht samanlaista maihareineen ja revittyine sukkiksineen. Sen sijaan Sipe Santapukkia esittävällä Tepolla (Teppo Manner) oli päälläänsä Sipen ysärivaatteita samettipuvuista lähtien. Se näytti aika koomiselta.”

Rooliinsa valmistautuessaan Willamo viestitteli Mandyn kanssa sähköpostilla.

”Kyselin häneltä paljon ja hän kertoi tarinoita elokuvan ajoilta. Kuulin monelta ihmiseltä, että Mandy hymyilee koko ajan. Se pitää paikkansa. Hän on tosi positiivinen ja reipas ihminen. Oli hauskaa näytellä häntä, koska olen tehnyt tarpeeksi angstiteinirooleja. Haastavinta oli omaksua Mandyn käyttämä englannin kieli.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone