Sentenced-kitaristi Miika Tenkulan traaginen elämä kirjaksi

Johnny Kniga julkaisee ensi maaliskuussa Sentenced-kitaristi Miika Tenkulan elämäkerran.

Melankolian mestari – Miika Tenkula -kirjan kirjoittaja Nefertiti Malaty on tehnyt kirjan yhteistyössä Sentenced-yhtyeen jäsenten ja Miika Tenkulan perheen kanssa.

Sentenced-yhtye nousi Muhokselta maailmanmaineeseen vuosituhannen vaihteessa mutta hajosi suosionsa huipulla vuonna 2005. Soolokitaristi ja säveltäjä Miika Tenkulan elämään jäi tyhjiö, jota oli vaikea täyttää. Hänen viimeisiä vuosiaan synkensivät päihdeongelman paheneminen ja kamppailu perinnöllisen sydänsairauden kanssa. Hän kuoli sydänkohtaukseen vain neljä vuotta myöhemmin vuonna 2009. 

Maaliskuussa 2024 julkaistava Miika Tenkulan elämäkerta Melankolian mestari kertoo kitaristin traagisen tarinan lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka. Kirjaa on toivottu pitkään, sillä vielä vuosikymmenten jälkeenkin Sentenced nauttii fanien intohimoista arvostusta, ja Miika Tenkulan maine virtuoosimaisena kitaristina kasvaa entisestään. 

Malaty on koulutukseltaan psykologi ja psykoterapeutti. Hänen esikoisteoksensa Ei äitimateriaalia (2018) kertoi vapaaehtoisesta lapsettomuudesta.

Like Kustannus on julkaissut aiemmin Matti Riekin kirjoittaman Sentenced-historiikin Täältä Pohjoiseen – Sentencedin tarina (2015). Teos on saatavilla e-kirjana ja äänikirjana.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone