Philip Teirin romaanista tehdään elokuva – tuottaja Minna Haapkylä: ”Näin kirjan jo lukiessa kuvina edessäni”

Tuotantoyhtiö Rabbit Films on ostanut oikeudet pietarsaarelaisen kirjalijan Philip Teirin vuonna 2020 ilmestyneeseen romaaniin Neitsytpolku.

Rabbit Filmsin tuottaja Minna Haapkylä kertoo viehättyneensä Neitsytpolkuun, koska on yhtä aikaa sekä romanttinen kuvaus rakastumisesta että riipivä kuvaus erosta.

– Näin kirjan jo lukiessa kuvina edessäni. Henkilöhahmot ovat samastuttavia ja koskettavia. Kerronta on mukaansatempaavaa ja elokuvallista. Lisäksi siinä on isona elementtinä, ikään kuin yhtenä henkilönä, Helsinki ja sen ihanat kadut, vesisateet, pakkaset ja raitiovaunujen kolina, Haapkylä toteaa,

Myös elokuvakäsikirjoituksen on kirjoittanut kirjailija Philip Teir

– Kirjoitan romaaneissani melko selkeitä kohtauksia ja runsaasti dialogia, joten käsikirjoituksen kirjoitusprosessi ei ollut kovin erilainen romaanin kirjoittamiseen verrattuna. Käsikirjoituksen tekninen toteuttaminen on kuitenkin huomattavasti erilaisempi prosessi. Pitää olla mahdollisimman selkeä ja konkreettinen siitä, mitä kuvassa näkyy. Minun piti karsia paljon pois ja lisätä uusia kohtauksia. Tärkeintä oli kerronnan rytmin säilyttäminen, Teir kuvaa.

Vuonna 2020 julkaistu Neitsytpolku on kuvaus Richardista ja Paulasta, jotka tapaavat pikkujouluissa. Illan mittaan jotakin tapahtuu heidän välillään, mutta kestää vuoden ennen kuin he kohtaavat uudelleen.

Neitsytpolku on saatavana myös äänikirjana, lukijana on Antti Virmavirta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone