JVG:n tarina paketoitiin myös elokuvaksi – näitä äänikirjoja Jare ja Ville Galle ovat kuunnelleet viimeksi

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii saapui valkokankaille perjantaina 25.3. Elokuvateatterilevityksen jälkeen dokumentti tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon.

Mesta.net tapasi Jaren ja Ville Gallen elokuvan lehdistötilaisuudessa Helsingin Finnkinossa.

Vuodet ollu tuulisii kertaa JVG:n kymmenvuotisen uran runsaan arkistomateriaalin ja haastattelujen avulla. Dokumentti näyttää myös artistielämän nurjemman puolen ja sopii täten opetusmateriaaliksi artistin urasta haaveileville.

”Monet nuoret haluavat olla isona julkkiksia tai artisteja. Mielestäni heidän tulisi katsoa tämä ja nähdä, että artistin elämä ei ole välttämättä helppoa. Se vaatii paljon työtä ja pitkiä päiviä”, Ville Galle sanoo.

Elokuvantekijöiden käytössä oli satoja tunteja videomateriaalia, joka on pääosin JVG:n visuaalisesta ilmeestä ja videoblogin pidosta vuosien ajan vastanneen Andrei Kipahtin kuvaamaa. Elokuvaa ei olisi syntynyt ilman laajaa ja ennennäkemätöntä arkistomateriaalia.

”Ideana oli, että annamme matskut tekijöille, ja vasta kun elokuva alkaa valmistua, menemme katsomaan sen. Elokuva pysyi rehellisenä ja aitona, kun emme olleet itse sörkkimässä sitä. On siistiä nähdä meidän tarinamme jonkun muun näkökulmasta”, Jare Brand tähdentää.

Jare muistuttaa, että Kipahtin ottamista kuvista sai alkunsa myös Etenee-kirja, joka ilmestyi vuonna 2016 Siltalan kustantamana.

Laura Frimanin kirjoittama Etenee avasi JVG-kaksikon lapsuus- ja nuoruuvuosia, menestyksen taustoja sekä räppihittien syntyä ja keikkaelämää.

Kiireisinä miehinä Jare ja Ville Galle ovat siirtyneet äänikirjojen kuuntelijoiksi. Jare kertoo kuunnelleensa viime Jari Tervon kirjoittaman Vesa-Matti Loirin elämäkerran ja pitäneensä siitä paljon.

Ville Galle sanoo olevansa äänikirjojen suurkuluttaja.

”Mä olen kuunnellut paljon äänikirjoja. Parhaiten niistä nousee mieleeni Samu Haberin elämäkerta. Se oli todella mielenkiintoinen. Ja pitäähän mun vetää vähän kotiinpäin ja kehua Märkä-Simon (ex-jääkiekkoilija Siim Liivik) elämäkertaa Fuck you Liivik. Simon kirja vähän erilainen, mutta tosi hyvin tehty elämäkerta. Siinäkin on uniikki tarina”, Ville Galle kehuu.

Ex-liigakiekkoilija Siim Liivik on yksi JVG-kaksikon ystävistä, jotka jakavat muisteloita JVG-elokuvassa. Taiteilijanimellä Märkä-Simo esiintyvä Liivik vieraili JVG:n vuonna 2011 julkaistulla läpimurtosinglellä Häissä.

Liivikin elämäkerran kirjoitti palkittu kirjailija Aki Ollikainen. Kirjaprojektiin kannusti Liivikiä hänen ystävänsä Samu Haber, joka työsti omaa kirjaansa.

Elokuvateatterilevityksen jälkeen Vuodet ollu tuulisii -dokumentti tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja myöhemmin Elisa Viihde Viaplayhin. Lue näyte Etenee-kirjasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone