Jukka Hildén sai elämäkertakirjastaan erityisen liikuttavan palautteen: ”Pelkästään se teki kirjasta merkityksellisen”

Jukka Hildén avaa avaa tuoreessa elämäkerrassaan yksityiselämäänsä ja uraansa viihdemaailmassa. Mesta.net tapasi miehen Helsingin Kirjamessuilla.

Jani Niipolan kirjoittama Jukka Hildén – Kivun perintö on kaunistelematon kertomus miehestä, joka ponnisti Härmästä Hollywoodiin

Kirjaprojekti oli Jukka Hildénille raskas, mutta samalla puhdistava kokemus. Eniten häntä jännitti se, miten lähipiiri reagoi kirjan sisältöön.

”Kerron henkilökohtaisista asioista, kuten eroista ja isäksi tulemisesta niin rehellisesti, että se alkoi pelottaa. Ennen kirjan julkaisua saatoin herätä kylmästä hiestä märkänä ja painajaisia nähneenä”, Hildén kertoi

Kivun perintö kertoo myös periksiantamattomuudesta ja noususta vaikeuksien kautta voittoon. Kirja on samalla viihdebisneksen tuhkimotarina, nousuineen, laskuineen ja pettymyksineen.

Seinäjoella vuosituhannen alussa perustettu temppuiluryhmä Extreme Duudsonit pääsi sinnikkään yrittämisen ansiosta amerikkalaiselle Music Televisionille. Kirjassa kerrotaan huikeista sattumuksista, joita matkan varrella on koettu.

juttu jatkuu…

Jari Niipola ja Jukka Hildén puhuivat kirjastaan Helsingin Kirjamessuilla.

Hilden toivoo, että kirjan lukisivat myös alle parikymppiset nuoret, joilla elämä on vasta edessäpäin.

”Kirja on hyvä esimerkki siitä, miten elämää voi elää ja miten vaikeistakin asioista voi selvitä. Toivon mukaan kirja rohkaisisi miehiä puhumaan tunteistaan ja vaikeista asioistaan ennen kuin se on liian myöhäistä. Kissa kannattaa nostaa pöydälle silloin kun se ei ole liian lihava. Avoimesta tunnepuolesta on hyötyä niin ihmissuhteissa, isyydessä kuin työyhteisöissä.”

Hildén on saanut kirjasta runsaasti hyvää palautetta, joista yksi on jäänyt erityisesti mieleen.

”Eräs yrittäjä kirjoitti minulle pitkän viestin, jossa hän kertoi oksentaneensa työstressin takia. Hän oli voinut pahoin ja kuunnellut samalla tätä kirjaa. Hän oli saanut kirjan myötä sellaisen ahaa-elämyksen, että kotiin mentyään hän oli pistänyt takkaan tulen, ottanut vaimonsa ja lapsensa kainaloon ja luvannut heille, ettei hän tuo enää tästä eteenpäin kotiin töitä ja luvannut on olla heille parempi aviopuoliso ja isä. Pelkästään tämä yksi palaute teki tästä kirjasta merkityksellisen ja osoitti, että se kannatti tehdä”, Hildén kertoo liikuttuneena.

Lukeminen on ollut aina vahvasti läsnä Hildénin elämässä. Nykyisin hän kuuntelee enemmän kuin lukee kirjoja

”Luin nuorena paljon fantasiakirjoja ja scifiä. Nykyään kuuntelen paljon elämäkertoja, self help -kirjoja sekä mielenkiintoisia dekkareita. Olen tykännyt tosi paljon Max Seeckin kirjoista. Niissä valotetaan uudella tavalla rikostutkintaa ja koko prosessia.”

Jukka Hildén – Kivun perintö on saatavilla äänikirjana ja e-kirjana. Kuuntele tai lue näyte Elisa Kirjasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone