Bonon muistelmateos julkaistaan syksyllä: ”yhdenlainen kertomus kristityn vaelluksesta… eikä siitä huumoriakaan puutu”

Irlantilaisbändi U2:n laulaja Bono eli Paul Hewson on kirjoittanut muistelmateoksen SURRENDER: 40 Songs, One Story.

Alfred A. Knopf -kustantamo julkaisee teoksen 1.11. 2022, ja se julkaistaan kaikkialla maailmassa samaan aikaan.

Suomessa kirjan kustantaa Tammi nimellä SURRENDER: 40 laulua, yksi elämä, ja se ilmestyy sekä painettuna, e-kirjana että äänikirjana. Kirjan suomentaa Tero Valkonen.

SURRENDER-kirjan alaotsikko ”40 laulua, yksi elämä” viittaa kirjan neljäänkymmeneen lukuun, jotka on kaikki nimetty U2-kappaleiden mukaan. Bono on myös luonut teokseen 40 alkuperäispiirustusta sekä animoidun videon, jossa Bono on itse kertojana ja joka perustuu hänen piirustuksiinsa. Video on nähtävillä U2:n digitaalisilla alustoilla. Video kuvaa katkelmaa luvusta ”Out of Control”, jossa Bono kertoo U2:n debyyttisinglen säveltämisestä 10. maaliskuuta 1978 hänen 18-vuotispäivänään.

”Aloittaessani kirjan halusin kuvata täsmällisemmin asioita, joita olin aiemmin lauluissa vain luonnostellut. Elämäni ihmisiä, paikkoja ja mahdollisuuksia. Surrender on minulle sana täynnä merkityksiä. Kasvoin 1970-luvun Irlannissa nyrkit pystyssä (musiikillisesti), eikä antautumisen käsite tuntunut lainkaan luontevalta. Pidin siihen etäisyyttä, kunnes kokosin ajatuksiani tähän kirjaan. Antautumisen tai periksi antamisen nöyräksi tekevä kehotus on minulle edelleen vaikea pala. Bändissä, avioliitossa, uskossa ja aktivistina. Surrender on yhdenlainen kertomus kristityn vaelluksesta… eikä siitä huumoriakaan puutu”, Bono itse kertoo Tammen julkaisemassa tiedotteessa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone