Tältä näytti Mielensäpahoittajan kuvauksissa – Heikki Kinnunen odottaa innolla näkevänsä valmiin elokuvan

Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Tiistaina kuvattiin kohtauksia Tuusulassa, jonne on luotu Mielensäpahoittajan koti ja pihapiiri.

Tuomas Kyrön luomaa Mielensäpahoittaja-hahmoa esittävä Heikki Kinnunen seisoo elokuvan kuvauspaikalla Tuusulan sivukylällä. Täältä maaseudun rauhasta löytyvät kaikki Mielensäpahoittajan elämänpiirin elementit; vanha traktori, perunamaa, ulkosauna sekä tietenkin idyllinen rintamamiestalo ”elintasosiivellä” varustettuna.

Paikan löysi Solar Filmsin palkkaama kuvauspaikkajärjestelijä pitkän etsinnän jälkeen. Talon isäntäväki asuu kuvausten ajan tuotantoyhtiön vuokraamassa kerrostaloasunnossa.

Heikki Kinnunen kiinnitettiin yrmyn päähenkilön rooliin sairaskohtauksesta toipuvan Antti Litjan tilalle. Hän ei epäröinyt tarttua haasteeseen, kun ohjaaja Tiina Lymi otti häneen yhteyttä puhelimitse.

”Hetken mietittyäni vastasin kyllä. Tämä on mielenkiintoinen projekti. Mielestäni käsikirjoitus on aivan erinomainen. Toivon mukaan saamme tehtyä siitä viihdyttävän elokuvan”, tuttuun karvareuhkaan pukeutunut Heikki Kinnunen kertoo.

Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut ensimmäinen Mielensäpahoittaja elokuva sai yli 500 000 katsojaa elokuvateattereihin. Näin ollen Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja on odotettu elokuvatapaus.

Tuomas Kyrön romaanien ja elokuvan myötä Mielensäpahoittajasta on muodostunut käsite. Kinnusen mukaan hänestä – kuten useimmista muistakin ikätovereista – löytyy ripaus Mielensäpahoittajan jurputtavaa mielenmaisemaa.

”Tämän elokuvan tekeminen ei kuitenkaan ole minulle mikään upeaa-elämys, vaan työ muiden joukossa. Tiedän, että elokuva on odotetaan, mutta odotan sitä itsekin yhtä suurella innolla.”

Kinnunen kehuu kuvausten ilmapiiriä loistavaksi. Suurimman vaikutuksen ovat tehneet thai-kieliset avustajat, jotka esittävät elokuvassa Suomeen saapuneita thaimaalaisia marjanpoimijoita.

”Heidän kanssaan on ollut ilo työskennellä. Todella mukavaa ja eläytyväistä porukkaa. Koitin oppia heiltä muutaman thai-kielisen sanan, mutta ei siitä mitään tullut”, konkari naurahtaa.

 

 

mielensäpahoittaja sulevi peltola

Sulevi Peltola esittää Mielensäpahoittajan naapuria Kolehmaista. Kollegansa tapaan hänkään ei halua pitää roolistaan sen suurempaa meteliä.

”Itse olen sivuhenkilö. Heikki tekee enemmän hommia ja joutuu kaiken lisäksi kulkea toisten saappaissa. Olen tehnyt Heikin kanssa töitä yli 40 vuotta, joten yhteistyömme sujuu vanhasta muistista”, Sulevi Peltola sanoo.

mielensäpahoittaja mari perankoski

Mari Perankoski ja Ilkka Forss nähdään toisessakin elokuvassa nimihahmon miniän ja pojan rooleissa.  He ovat pukeutuneet tummiin, koska tänään kuvataan kohtaus, jossa saavutaan Mielensäpahoittajan emännän hautajaisista.

Perankoski pitää Mielensäpahoittajaa tervetulleensa poikkeuksena tämän päivän valtavirrassa, koska elokuvan pääosassa on iäkkäämpi henkilö ja kohderyhmänä on vanhempi väestö.

”On mahtavaa, ettei kaikkia elokuvia tehdä nuorisolle. Ensimmäinen elokuva osoitti sen, että ihmiset saadaan elokuvateattereihin, vaikka päähenkilönä on yli kahdeksankymppinen mies. .Näkisin mieleläni myös sellaisen elokuvan, jojnka pääosassa on yli kuusikymppinen nainen” Mari Perankoski sanoo

Heikki Kinnusta hän kehuu maineensa veroiseksi tarinaniskijäksi.

”Soitinmenot ja Älywapaat palokunnat tuli katsottua nuorena. Äitini nimesi erään kissamme Viljoksi sen takia, että hän saisi huutaa parvekkeelta ”Onks Viljoo näkyny”.

Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan kuvaukset päättyvät lokakuun 18. päivä ja elokuvan ensi-ilta on syksyllä 2018. Elokuvan ohjaa Tiina Lymi. Käsikirjoituksen ovat luoneet Tuomas Kyrön alkuperäiskässärin pohjalta Lymi ja Juha Lehtola. Voit katsoa ensimmäisen Mielensäpahoittaja -elokuvan Elisa Viihteen vuokraamosta.

mielensäpahoittaja talo

Mielensäpahoittaja kuviitteellinen koti näyttää tältä.

mielensäpahoittaja jani volanen

Jani Volanen näyttelee Mielensäpahoittajan poikaa.

mielensäpahoittaja thai

Marjanpoimijoita esittävät amatöörinäyttelijät ovat valmistautumassa ottoon.

Teksti ja kuvat: Jouni Hirn

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone