Tällaisia olivat Virittäjät-tähtien ensiautot – Mika Salo rakensi Minin, Nicke Lignell huristeli karmealla Ladalla

TUOMINEN JA SALO_CREDIT JUKKA KOSKINEN

Mika Salon ja Tomi Tuomisen suosittu autourheilusarja Virittäjät seitsemäs kausi on käynnistynyt Elisa Viihteessä. Sarjan juontajat ja julkkistähdet paljastavat seuraavassa, milllaisilla ensiautoilla he huristelivat nuoruudessaan.

mika salo alastaro (2)

Mika Salo

”Ensimmäinen autoni oli 60-luvun Mini. Purin ja kasasin sen omin käsin himassa autotallissa. Ajoin sillä metsäteillä, joita oli siihen aikaan oli Vantaalla. Nyt ne alueet on rakennettu täyteen”, Martinlaakson kasvatti muistelee.

 

tomi tuominen

Tomi Tuominen

”Sain ensiautoksi uudenkarheab Peugeot 309 XL Profilin. Auton saantia edesauttoi kummasti se, että faija oli töissä autoliikkeessä. Se oli karvalakkimallin pösö, jolla tuskin pääsisi läpi Alastarolla yhtä ratakierrosta.”

ilari johansson

Ilari Johansson

”Ensiautoni oli Volvo 340, joku 80-luvun vuosimalli. Siinä oli hihnaveto. Kerran siitä tuli kaikki vedet ulos moottoritiellä. Siinä olikin sitten vähän säätämistä.”

nicke lingnell

Nicke Lignell

”Mulla oli Lada ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Se starttasi talvella uskomattoman hyvin, mutta siinä oli karmeat ajo-ominaisuudet ja talvella laseja oli vaikea pitää puhtaana jäästä ja huurusta. Sillä köpöttelin paikasta toiseen.”

”Ladaa ennen käytössäni oli kaverini vanha Opel Kadet. Hän sanoi, että ajele autolla ja myy se sitten pois, kun et enää tarvitse. Ja niin myös tein.”

Katso Virittäjiä Elisa Viihteessä.

Pääkuva: Jukka Koskinen, muut Jouni Hirn

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone