Supisuomalaiset-sarja sukeltaa kansakuntamme ytimeen – ”Supisuomalainen voi olla minkä näköinen hyvänsä”

Supisuomalaiset1

Elisa Viihteen uudessa alkuperäissarjassa etsitään suomalaisuuden ydintä Hanad ”Dosdela” Hassanin ja Luyeye ”Seksikäs-Suklaa” Konssin  johdolla.

Neljästä 15-minuuttisesta jaksosta koostuva Supisuomalaiset-minisarja on katsottavissa vain Elisa Viihteessä. Sarjassa perehdytään suomalaisuuteen ja  suomalaiseen kulttuuriin ja  tunnettujen henkilöiden henkilöjen ja esimerkiksi jääkiekon ja lavatanssin kautta.

Sarja yhdistelee faktaa ja fiktiota. Näytellyn komedian lisäksi jokainen jakso sisältää realityosuuden ja henkilöhaastatteluja.

Sarja sai alkunsa tubettajina tunnettujen Konssin ja Hanadin ideasta. He rohkaisivat mielensä ja tarjosivat ohjelmaideaa Bonzu Media Productions -tuotantoyhtiölle.

”Meillä oli palaset, mutta ne olivat vielä hujan hajan. Laitoimme ne yhteen Bonzun kanssa ja tarjosimme sarjaa Elisa Viihteelle. Hienoa, että Elisa lähti innolla mukaan”, Konssi iloitsee sarjan julkistamistilaisuudessa.

”Mietimme pitkään, että teemmekö kokonaan fiktiivisen sarjan. Lopulta tulimme siihen tulokseen, että sarjassa on käsiteltävä myös ajankohtaisia asioita. Nyt esimerkiksi lasten vanhemmat saavat tietoa tubettamisesta”, Hanad jatkaa.

supisuomalaiset pressi

Konssi ja  Hanad vierailevat muun muassa turkulaisella tanssilavalla ja jääkiekkojoukkue HPK:n harjoituksissa.  He käyvät myös Etelä-Pohjanmaalle tapaamassa hiihtolegenda Juha Mietoa. Reissu lakeuksille oli ikimuistoinen kokemus Itä-Helsingin miehille.

”Yllätyin suuresti Juha Miedosta. Olen lukenut hänestä ja hänen saavutuksistaan paljon. En olisi kuitenkaan uskonut, kuinka hauska ja aito hän oikeasti on. Hän otti meidän vastaan kuin vanhat ystävät”, Hanad kehuu.

Huumorin vastapainona sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita, kuten rasismia. Aihetta ei kuitenkaan alleviivata ja ketään ei osoitella sormella.

”Lähestymme vaikeitakin asioita huumorin kautta. Monia on närkästyttänyt se, että sarjan nimi on Supisuomalaiset ja siinä on kaksi tyyppiä, jotka eivät näytä kantasuomalaisilta. Sarjan yhtenä sanomana on, että tulevaisuudessa supisuomalainen voi olla ihan minkä näköinen hyvänsä”, Konssi sanoo.

Hanad ja Konssi tapasivat ensimmäisen kerran Kontulassa vuonna 2001. Ystävyys on pysynyt lujana näihin päiviin saakka.

”Muistan hyvin ensitapaamisen. Välillämme oli kielimuuri, mutta ei se haitannut meitä, Rallienglannilla mentiin. Yläasteella päädyimme samalla luokalle ja myöhemmin aloimme tehdä videoita yhdessä”, Hanad sanoo.

”Olemme aina tulleet toimeen keskenämme. Kunnioitamme toisiamme emmekä riitele. Tarvittaessa osaamme nipottaa ja olla eri mieltä asioista. Se on hyvän ystävyyden merkki”, Konssi toteaa.

Hanad syntyi Helsingissä vuonna 1993. Konssin perhe muutti Angolasta Suomeen, kun hän oli yhdeksänvuotias. Teini-ikäisenä Konssi aloitti videoiden kuvaamisen puhelimella ja myöhemmin Laajasalo-opistolta lainatulla kameralla.

”Pyysin Hanadia mukaan videoille, koska hän on huumorimiehiä. Kuvaaminen alkoi edistyä, joten säästimme rahaa ja hankimme parempaa kalustoa. Työn jälki parani sitä mukaan”, Konssi sanoo.

Tähän mennessä Hanad ja Konssi ovat käsikirjoittaneet, kuvanneet ja editoineet videonsa itse. Supisuomalasia tehdessä he saivat ensimmäistä kertaa keskittyä esiintymiseen ja käsikirjoittamiseen.

Hanad ja Konssi kannustavat kaikkia nuoria kokeilemaan rohkeasti siipiään.

”Jos on hyviä ideoita, kannattaa lähteä rohkeasti myymään niitä. Pitää olla nöyrä ja kunnianhimoinen. Jos haluaa oikeasti jotain, kannattaa tehdä se muiden mielipiteistä välittämättä”, he sanovat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone