Outi Mäenpää: ”Bullets on ensimmäinen kansainvälisen tason suomalaissarja”

item maen

Odotettu rikossarja Bullets on julkaistu. 10-osaisen rikossarjan kolme ensimmäistä jaksoa tuli katsottavaksi Elisa Viihteeseen perjantaina. Pääosissa nähdään Sibell Kekilli, Krista Kosonen ja Tommi Korpela.

Kansainvälisenä yhteistyönä syntyneen sarjan yhdessä keskeisessä roolissa nähdään Outi Mäenpää. Hän esittää peitetehtävissä olevan päähenkilön Mari Saaren (Krista Kosonen) esimiestä Karla Tuomea.

Bulletsin budjetti on noin viisi miljoonaa euroa. Se on yksi suurimmista sarjatuotannoista Suomessa. Mäenpää pitää Bulletsia ensimmäisenä kansainvälisen laatuluokan sarjana Suomessa.

”Olen äärimmäisen innostunut sarjasta. Siinä on erittäin hyvä käsikirjoitus ja mukana on loistavia näyttelijöitä. Lisäksi on ilahduttavaa huomata, että päärooleissa on tasapuolisesti sekä miehiä että naisia, ja että sarjassa ei ole ainuttakaan täyteroolia. Voimme katsoa kaikkia näyttelijöitä ihaillen.” Mäenpää kertoi kutsuvierastilaisuudessa.

bullets outi mäenpää
Mäenpää ja Tommi Korpela Bulletsin kuvauksissa Helsingin Pitäjänmäessä huhtikuussa.

Rooli tiedustelupalvelun johtajana avasi Mäenpäälle uuden maailman. Hän perehtyi harvinaiseen ammattikunnan saloihin sarjan ”taustakoutsin” kanssa.

Mäenpään mukaan Tuomen rooli oli alun perin kirjoitettu miehelle.

”Tunnen sarjan luoneen Minna Virtasen jo Kylmäverisesti sinun -sarjan ajoilta. Olemme ystäviä ja olin mukana, kun hän kehitti Bulletsin ideaa. Tosin en vielä tiennyt näytteleväni siinä. Sarja kiinnosti minua ystävänä ja kollegana. Yllättäen Minna pyysikin minua näyttelemään”, Mäenpää kertoo.

Mäenpää innostui Bulletsin tarinasta välittömästi.

”Minun oli pakko lukea käsikirjoitus putkeen. Se on harvinaista, koska olen yleensä hyvin laiska lukemaan käsikirjoituksia. Bulletsin juoni imaisi mukaansa. Minun oli pakko tietää, mitä näille ihmisille tapahtuu.”

”Sarjassa on kiinnostavaa se, että pääosassa on kaksi naista, Sibel ja Krista, jotka näyttelevät hyvin. Oman roolihahmoni kohdalla oli kiinnostavinta olla naisjohtaja naiselle ja käyttää valtaa keinoja kaihtamatta.”

Suomalaissarja Karppi myytiin maailmanlaajuisesti Netflixiin. Ei olisi ihme, jos Bullets toistaisi tempun ja lähtisi isosti maailmalle.

Mäenpää pitää upeana asiana, että kotimaisia sarjoja viedään rajojen ulkopuolelle enemmän kuin koskaan.

”Minua on aina kiinnostanut kansainvälisyys. Mikään juttu ei saisi jäädä rajojen sisäpuolelle. Kun tein Mustan jää -elokuvan, olin Kultainen karhu -ehdokkaana naispääosasta. Elokuvan tuotantoyhtiö Making Movies sai silloin ensimmäiset kansainväliset kontaktinsa. Tavallaan kyse on kontakteista. Mutta se ei riitä, pitää olla hyvä tarina”, Mäenpää tähdentää.

bullets kosonen

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone