Muistatko miljoona katsojaa keränneen kotimaisen sarjan? – kuvauksia varten rakennettiin kokonainen kylä

Markku Pölösen ohjaamaa Karjalan kunnailla -sarjaa esitettiin TV2:ssa vuosina 2007-2012.

Tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen Miikkulan kylään Pohjois-Karjalaan. Sarjaa kuvattiin kolme tuotantokautta eli yhteensä 36 jaksoa. Viimeinen jakso esitettiin Ylellä helmikuussa 2012.

Ensimmäisellä esityskaudellaan Karjalan kunnailla keräsi miljoona katsojaa viikossa. Sarja sai sekä Venla-, että Kultainen TV-palkinnon. Sarjan pääosissa nähtiin mm. Hannu Virolainen, Laura Birn ja Peter Franzen.

jatkuu…

karjalan kunnailla

Kuvauspaikkana toimi Kontiolahdella Höytiäisen rannassa sijatseva SF-filmikylä.

Viiden vuoden aikana armeijan vanhalle asuntoalueelle rakennettiin idyllinen puurakennusmiljöö, joka suunniteltiin elokuvien ja TV-sarjojen kuvauspaikaksi. SF-Filmikylän Karjalan Kunnailla TV-sarjasta tutun kylän suunnitellut lavastaja Minna Santakari sanoi halunneensa tehdä ”kylän, johon kaikki haluaisivat muuttaa”.

karjalan kunnailla 3

Kontiolahden elokuvakylä avattiin yleisölle vuonna 2009. Idean yleisölle avoimestä kylästä sai Markku Pölönen, kun alueella tungeksi uteliasta väkeä riesaksi asti.

”Meillä oli turisteihin silloin viha-rakkaussuhde. Toissa kesänä kylässä piti olla jopa vartijoita, kun joka puun takana oli joku mummo kysymässä, että ”en kai minä ole kuvassa”, Pölönen kertoi MTV3:lle vuonna 2010.

karjalan kunnailla4

Filmikylässä järjestettiin yleisökierroksia ja alueella oli kahvilatoimintaa. Vastaavaa kulissikylää ei tahtonut löytyä koko Pohjoismaista.

Filmikylän tarina ei kestänyt pitkään. Kun sarjan teko loppui, rakennukset alkoivat ränsityä. Vanhat Miikkulan kylän lavasteet ja rakennukset päätettiin purkaa uuden asemakaavan tieltä vuonna 2013.

 

Karjalan kunnailla -sarjaa voi katsoa Elisa Viihteen Aitiosta. Kolmas ja viimeinen kausi lisättiin juuri ohjelmakirjastoon.

Kuvat: Suomen Filmiteollisuus Oy

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Elokuvakylä oli rakennettu entisen Kontiorannan varuskunnan asuinalueelle. Ainoastaan kaupan ”Peksa” edessä oleva sininen talo oli sitä varten rakennettu pelkkä kulissitalo. Kaikki muut rakennukset ovat entisiä asuinalueen taloja ”maskeerattuna” erilaisin laudoituksin hiukan eri näköisiksi. Kauppa/baari oli alunperin kylän kauppa ”Peksa”. Elokuvakylän toiminnan loputtua nuo rakennukset jäivät tyhjilleen ja hoitamatta ja lopulta vuoden 2017 aikana nuo entisen homehtuneet varuskunnan asuinalueen talot sekä kauppa on purettu pois.

Kommentit suljettu.