Maanantai-sarjan kuvauksissa lavastettiin missikisat – ilmassa oli todentuntuista missihuumaa

maanantai kuvaus

Uutta Maanantai-sarjaa on kuvattu helmikuun alusta lähtien eri puolilla pääkaupunkiseutua. Mesta.net vieraili kuvauksissa Vantaan Tulisuudelmassa, jonne oli lavastettu missikisat.

Nuoret missikaunottaret astelevat upeissa iltapuvuissaan Original Sokos Hotel Vantaan lavalle.

Kuka heistä kruunataan Miss Suomettareksi? Jännitys tiivistyy. Yleisö on hiiren hiljaa. Arvovaltainen raati on tehnyt päätöksensä ja luovuttaa voittajan nimen sisältävän kuoren juontajalle.

Miss Suomettareksi kruunataan keuruulainen Kerttu, joka on oikeasti Shirly Karvinen

Hetkinen.

Käynnissä eivät olekaan oikeat missikisat, vaan Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan Maanantain kuvaukset.

Tänään kuvattavassa kohtauksessa on sarjan suurin ja vaativin lavastus. Kaiken pitää olla kuin oikeassa missikisassa. Mukaan kutsuttu yli 70 avustajaa, jotka tuovat kohtaukseen aitouden tunteen.

Elokuussa julkaistavan komediasarjan ovat luoneet pitkän linjan käsikirjoittajat John Lundsten ja Melli Maikkula. Sarjan ohjaa Samuli Valkama.

”Maanantai-sarjan jokainen kuusi jaksoa kertovat itsenäisen tarinan. Tapahtumat ovat realistisia ja vakavasti näyteltyjä, mutta jokaisessa jaksossa tapahtuu jokin outo asia, joka kääntää kaiken päälaelleen”, myös sarjan tuottajana toimiva Melli Maikkula kertoo kuvausten lomassa.

Maikkulan mukaan sarja on saanut vaikutteita hänen Cannesissa palkitusta Katto-lyhytelokuvasta.

”Molempien tyylilajina on maaginen realismi. Ajattelimme, että olisi hauska laajentaa tematiikkaa komediallisen moottorin avulla.”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

maanantai shirley

Shirly Karvinen esittää sarjassa Kerttu-nimistä missiä. Kuvaukset palauttivat mieleen vuoden 2016 Miss Suomi -kilpailut, jossa hänet kruunattiin Miss Suomeksi.

”En ole pitkään aikaan ollut tällä tavoin maskeerattavana. Kävellessäni ulos maskihuoneesta iltapuvussa ja korkkareissa, tuli outo flashback, että tämän olen kokenut joskus aikaisemminkin”, Karvinen naurahti.

Radiojuontajana SuomiRock-kanavalla työskentelevä Karvinen toteaa, että kuvaukset tuovat kaivattua vaihtelua arkeen.

”Ihastuin heti käsikirjoitukseen ja tartuin mahdollisuuteen. Tykkään näytellä ja mennä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. On kiva rikkoa rajoja ja näyttää, etten ole ihan stereotyyppinen missi”, Karvinen pohti.

maanantai aamu

Jokaisessa Maanantain jaksossa on eri näyttelijät. Nyt kuvattavan jakson pääosaa, tuoretta perintöprinsessaa esittää Aamu Milonoff (kuvassa yllä). Hänen mielestään misseyttä pidetään turhan överinä asiana.

”Monesti ajatellaan, että he ovat vain kauniita satujen prinsessoja. Mutta kun kuuntelee tarkemmin heidän haastattelujaan, he ovat oikeasti tietoisia maailman tapahtumista.”

”Olen päässyt sarjan myötä sisälle misseyteen. Minulla uudet kynnet ja blondimpi tukka kuin oikeasti. Missiksi laittautuminen käy ihan oikeasta työstä”, Aamu Milonoff kertoi maskeerauksen lomasta.

maanantai kuvaus 2
Missiavustajat lepuuttivat jalkojaan kohtausten välissä.
maanantai kuvaukset
Urheilulähetyksistä tuttu Iiro Harjula esittää missikisojen juontajaa. Tehtävä on ennestään tuttu, sillä Harjula juonsi Miss Suomi -kilpailut vuonna 2018.
maanantai kuvaukset 4
Kuvauksissa oli yli 70 avustajaa. Vantaalaiset Eira Ritvanen, Raili Hätönen ja Marja-Liisa Oksanen päätyivät mukaan Tanssitaidot-seuran kautta. Ritvanen kertoi olleensa aiemmin avustajana muun muassa Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvassa.
maanantai kuvaukset 6
Taisto Oksanen esittää isää, joka elää omaa unelmaansa missityttärensä (Aamu Milonoff) kautta. ”Omassa lapsuudessani koko Suomi kokoontui katsomaan missikisoja mustavalkoisista televisioista. Ehkä missihuuma on laimentunut siksi, koska nykyisin jokainen voi ottaa käynnykällään kauniin selfien”, Taisto Oksanen puntaroi.
maanantai kuvaukset samuli valkama
Ohjaaja Samuli Valkaman aiempia ohjauksia ovat muun muassa Saattokeikka- ja Hulluna Saraan -elokuvat, viihdesarja Putous sekä Elisa Viihteen alkuperäissarja Kolmistaan.
maanantai sami sykkö
Muotitoimittaja Sami Sykkö esittää missikisan tuomariston puheenjohtajaa. ”Olen onneni kukkukoilla, koska minulla on jaksossa repliikki. Kuvasin tällä viikolla erästä toistakin tv-sarjaa. Kyseessä ovat ensimmäiset esiintymiseni tv-sarjoissa. Toivottavasti sanonta ei kahta ilman kolmatta pätee tälläkin kertaa”, Sami Sykkö veisteli ennen kuvausten alkua.
maanantai 1
Maanantai-sarjan luojat John Lundsten ja Melli Maikkula ”Sarjan tekeminen on ollut erittäin hauskaa. On saanut tehdä kaikkea hullua, kuten järjestää missikisat”, Melli Maikkula veisteli.

Tack Filmsin tuottama sarja julkaistaan Elisa Viihteessä elokuussa 2019. Sarjan runsaaseen näyttelijäkaartiin lukeutuvat  myös Jussi Vatanen, Jarkko Niemi, Pihla Penttinen, Matleena Kuusniemi, Antti Virmavirta, Ulla Tapaninen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone