Maanantai-komediasarjassa papukaija tekee itsemurhan ja pettäjämiehen naama pikselöytyy – mistä tässä on kyse?

Samuli Valkaman ohjaaman Elisa Viihteen alkuperäissarja Maanantain jaksot julkaistaan  maanantaista 12.8. alkaen yksi kerrallaan maanantaisin.

Kuusiosaisen sarjan tyylilajina on musta komedia ja mukana on yliluonnollisia elementtejä. Sarjan jaksot ovat juonellisesti toisistaan erillisiä, mutta teemana on, että jokaisessa jaksossa tavalliselle ihmiselle tapahtuu ihme.

Ensimmäisessä jaksossa nimeltä Naama kolmekymppinen Mikko (Jarkko Niemi)  on juuri menossa naimisiin ihanan morsiamensa Reetan (Saara Kotkaniemi) kanssa, kun hän päätyy vieraan naisen sänkyyn. Sen jälkeen hänen kasvonsa alkavat yllättäen pikselöityä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

maanantai 3
Sarjan käsikirjoittajat John Lundsten ja Melli Maikkula sekä ohjaaja Samuli Valkama.

Viksahtaneesa sarjassa myös nuorukainen joutuu pehmolelunsa jahtaamaksi, kakadu tekee itsemurha, eläkeläinen muuttuu näkymättömäksi ja yksinhuoltajan rakastajatar väittää olevansa 2000 vuotta vanha.

Sarjan yhdessä John Lundstenin kanssa käsikirjoittanut ja tuottanut Melli Maikkula toteaa, että sarjaan haettiin tietoisesti erilaisia sävyjä. Vaikka jaksot ovat juonellisesti erillisiä, maagisrealistinen huumori yhdistää niitä.

”Jaksoissa on jonkin verran vaihteluja. Mukana on niin mustaa, yleistajuisempaa kuin marginaalistakin huumoria. Ajateltiin, että kun nyrjäyttää todellisuutta toiseen asentoon oudoilla jutulla, siitä syntyy aika helposti komediaa. Huomasimme myös, että kun ottaa askeleen pidemmälle, tuloksena on jopa kauhua ja piinaavaa jännitystä”, Maikkula sanoo.

Juttu jatkuu…

sanna saarijärvi

Sanna Saarijärvi esittää sairaanhoitajaa, joka hankkii itsetuhoisen kakadun. Hänen nuorempi kollegansa Kertun (Julia Lappalainen) elämä muuttuu papukaijan kanssa koetuen selkkauksen myötä.

”Tästä tuli mielettömän hieno sarja. Tämä on erilaista komediaa. Tykkään tämäntyylisestä komediasta, jossa katsojankin pitää antautua ja joka ei aukea heti. Nyt komedia syntyy siitä, että tilanteet ovat niin mahdottomia”, Saarijärvi luonnehtii sarjaa.

Katso alta kuvia sarjan kutsuvierasensi-illasta Helsindin Oodista.

maanantai kutsari
Maanantai-sarjan jaksot ovat erillisiä. Siksi sarjan tekoon osallistui suuri määrä näyttelijöitä. päärooleissa nähdään mm. Amos Brotherus, Matleena Kuusniemi, Jarkko Niemi, Saara Kotkaniemi, Aamu Milonoff, Taisto Oksanen, Lotta Lindroos, Jussi Vatanen, Antti Virmavirta, Pirkko Hämäläinen, Julia Lappalainen, Ulla Tapaninen, Shirly Karvinen ja Sanna Saarijärvi.
maanantai amos
Vilma Sippola ja Amos Brotherus esittävät lukiokaveruksia jaksossa nimeltä Herra Hemmo.
saara kotkaniemi
Saara Kotkaniemi esittää avausjaksossa Reetaa, jonka sulhasehdokkaan kasvot pikselöityvät.
Ilkka Forss
Ilkka Forss nähdään Naama-jaksossa lääkärin roolissa.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone