Maailmalla suosittu sarja alkaa Suomessa – tällainen on The Good Doctor -sarja

good docrtor

Amerikkalaisen The Good Doctor -sarjan 12 ensimmäistä jaksoa tulevat katsottaviksi  perjantaina 27.7. Elisa Viihteen Aitioon.

The Good Doctor perustuu eteläkorealaiseen, vuonna 2013 startanneeseen samannimiseen lääkärisarjaan. Sarjan esittäminen alkoi Yhdysvalloissa ABC-kanavalla 25. syyskuuta 2017.

Pääosassa on Freddie Highmore, joka esittää autistista nuorta kirurgia Dr. Shaun Murphyä. Hänellä on hämmästyttävä kyky nähdä mielessään ”potilaan läpi” ja ennakoida kirurgiset toimenpiteet visuaalisena kaaviona.

Hän muuttaa pieneltä maaseutukylältä suurkaupunkiin ja hakee töitä sairaalan kirurgiselta osastolta.

Monet kollegat pitävät häntä kuitenkin ammattiin epäpätevänä autismin takia. Highmoren on näytettävä epäilijöille, että hän on oikea mies pelastamaan ihmishenkiä. Nuorukaisella on takana rankka, suorastaan julma lapsuus. Hänen on elettävä raskaiden muistojen kanssa. Surulliset tapahtumat potkivat häntä eteen päin kirurgin uralla, ja ovat syy miksi hän hakeutui alalle.

Eräs julkisuuteen nouseva tapahtuma tekee hänestä tv-julkkiksen. Lääkäripulasta kärsivän San Jose St. Bonaventure -sairaalan on palkattava hänet töihin – osin imagosyistä.

Koukuttava lääkärisarja oli yksi Yhdysvaltojen suosituimmista sarjoista viime vuonna, ja se on noussut katsotuimpien draamasarjojen joukkoon myös Isossa-Britanniassa ja Australiassa.

Ensimmäisen kauden jaksot keräsivät noin 10 miljoonaa katsojaa Yhdysvalloissa. Toinen kausi alkaa Jenkeissä syyskuussa 2019. Sarjan avauskausi koostuu 18 jaksosta.

Sarjassa on scifi-sarjoista tuttuja visuaalisia elementtejä ja kerronta etenee nopeasti.

Vastaavana tuottajana toimiva, muun muassa Lost-sarjassa näytellyt Daniel Dae Kim tarjosi alun perin sarjaideaa CBS-kanavalle, mutta yhtiö hylkäsi tarjouksen. Lopulta syöttiin tarttui Sony Pictures Television, joka tuotti sarjan ABC-kanavalle.

Sarjan kuvaukset alkoivat maaliskuussa 2017 Kanadan Vancouverissa.  Päätapahtumapaikkana on kuviitteellinen San Jose St. Bonaventure -sairaala. Sen kulisseina toimii Surreyn kaupungintalo Kanadassa.

Pääosaa esittävä Higmore sai roolistaan parhaan näyttelijän Golden Globe  -ehdokkuuden. Hän aloitti kuvaukset vain kolme päivää Bates Motel -sarjan kuvausten päättymisen jälkeen. Hänet tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Finding Neverland – tarinan lähteillä ja  Jali ja suklaatehdas,

Yksi sarjan tuottajista, David Shore, tuotti myös suosittua House -sairaaladraamaa.

Katso ensimmäisen kauden traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone