Ivalo-sarjan saksalaistähti Clemens Schick ihastui Lappiin – ”Jään kaipaamaan hiljaisuutta”

Clemens Schick

Saksalaisnäyttelijä Clemens Schick on tuttu monista kansainvälisistä elokuvista. Ivalo-sarjassa hän esittää lääkefirman johtajaa Marcus Eibenia, joka saapuu Lappiin suorittamaan salaperäistä tehtävää.

Elisa Viihteessä ensi-illan saaneen kansainvälisen rikossarjan kuvaukset toivat Schickin viikkokausiksi Suomeen. Tätä ennen kokemukset Suomesta rajoittuivat Helsinki-Vantaan lentoasemaan. Hän pitää etenkin Lappia ikimuistoisena kokemuksena.

”Lapin luonto on hyvin karu ja kaunis. En ole nähnyt missään muualla yhtä upeaa sinisen hämärää valoa kuin Lapissa. Tapasin myös erittäin mukavia ihmisiä ja söin hyvää ruokaa.”

”Näyttelijänä minulle oli suuri kunnia työskennellä Iina Kuustosen ja Maximilian Brücknerin kaltaisten ammattilaisten kanssa. Näyttelijän suorituksen mittarina toimii hänen vastanäyttelijöidensä taso. Tässä mielessä Ivalon kuvaukset olivat minulle suuri lahja”, saksalainen analysoi kohteliaasi.

clemence shrick
Clemens Chick kävi joulukuussa Ivalon kutsuvierasensi-illassa Helsingissä. Pääkuva on otettu Kaunispään tunturin laelta helmikuussa 2018.

Schick näytteli vuoden 2006 Bond-leffassa Casino Royale Kratt-nimistä konnaa. Hän ei jaottele työtehtäviään budjettien mukaan. Jokainen työ on hänelle yhtä tärkeä.

”Parasta työssäni on vapaus. Olen saanut näytellä suurissa kansainvälisissä elokuvissa, pienen budjetin lyhytfilmeissä sekä erilaisissa taideprojekteissa. Teen kaikenlaista. Elämäntehtäväni on kertoa tarinoita. Se on ollut haaveeni ihan pikkupojasta lähtien.”

Näyttelemisen lisäksi hänen intohimoihin kuuluu laskuvarjohyppääminen. Kuntoa hän pitää yllä juoksemalla ja uimalla miltei päivittäin.

”En pääsen hyppäämään laskuvarjolla niin usein kuin haluaisin. Vapaapudotuksessa koen olevani paratiisissa. Saan siitä aivan valtavan adrenaliiniryöpyn.”

Suomesta hän jää kaipaamaan hiljaisuutta.

”Rakastan yksinoloa. Lapissa siihen on hyvät mahdollisuudet toisin kuin kotikaupungissani Berliinissä Minun on päästävä usein luontoon rauhoittumaan. Siksi pakenen maaseudulla vapaa-ajalla.”

Ivalon ensimmäisen kauden kaikki kymmenen jaksoa on katsottavissa Elisa Viihteen Aitiossa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone