Antti Luusuaniemi perusti elokuvafestivaalin: ”Red Carpetissa juhlitaan kotimaista elokuvaa”

2017-06-21
Red Carpet Jury Pressi
Rav. Grotesk
Valokuva: Jaakko Jaskari

Red Carpet –festivaali järjestetään ensimmäisen kerran 31.8.–3.9. Hyvinkäällä. Festivaali juhlii kotimaista elokuvaa ja tuo elokuvien tekijät tapaamaan yleisöä. Tapahtuman on ideoinut näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Nelipäiväinen tapahtuma tuo kaupunkiin kotimaisen elokuvan uutuudet ja kirkkaimmat tähdet. Ohjelmassa on yhteensä 23 elokuvaa, joista suurin osa on 2000-luvun kotimaisia elokuvahittejä. Myös ruoka ja musiikki ovat vahvasti läsnä tapahtumassa.

Antti Luusuaniemi. Mistä sait idean Red Carpet-elokuvatapahtumaan ja miten se on otettu vastaan elokuvaväen keskuudessa?

”Kotimaisen elokuvan festivaali on otettu hyvin vastaan ja alan järjestöt ovat siinä mukana. Tapahtumalle on selvästi ollut tilaus. Idea syntyi halusta järjestää tapahtuma, jossa juhlitaan kotimaista elokuvaa, tavataan tekijöitä ja yleisöä”

Mitä uutta tuotte mukananne kotimaisten elokuvatapahtumien joukkoon?

”Elokuvien lisäksi Hyvinkään Villatehtaalla järjestetään kaksi konserttia 1.9. ja 2.9., jossa muusikot ovat tuttuja myös elokuvista. Maria Ylipää, Olavi Uusivirta, Reino Nordin, Samuli Edelmann ja monta muuta.”

Koko perheen tapahtumassa on elokuvien lisäksi tarjolla musiikkia ja kulinaristisia elämyksiä. Mitä itse odotat eniten?

”Marzi Nyman All Starin ensitahteja, festivaalivieraita, leffoja ja hyviä bileitä.”

Millaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla tapahtuman suhteen tulevaisuudessa?

”Tapahtumasta tulee jokavuotinen karnevaali, joka kokoaa elokuvan rakastajat yhteen ja kannustaa kotimaista elokuvaa uusiin saavutuksiin.”

Elisa Viihde näyttää perjaina ja lauantain konsertit suorina lähetyksenä ja taltiointi on katsottavissa jälkikäteen Aitiossa.

Katso tuoreita tähtihaastatteluja Elisa Viihteestä.

www.redcarpetfilmfestival.fi

 

red carpet 17

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone