Amerikkalaistähti Kian Lawley nauttii tv-sarjan kuvauksista Keuruulla, mutta saunaan hän ei enää mene

Elisa Viihteen uutta Kalifornian kommando -sarjaa on kuvattu heinäkuun ja elokuun aikana pääkaupunkiseudulla ja Keuruulla. Sarjan pääosassa nähdään yhdysvaltalainen näyttelijä ja Youtube-tähti Kian Lawley.

Kuvaukset toivat Lawleyn seitsemäksi viikoksi Suomeen. Mesta.net tapasi hänet Keuruun entisessä varuskunnassa, jonne kuvaukset siirtyivät kahden viikon ajaksi.

Hänen roolihahmo on Kaliforniasta äitinsä synnyinmaahan Suomeen saapuva Vantaa ”Van” Hamilton, joka viedäään suoraan rajalta suorittamaan rästiin jäänyttä varusmiespalvelustaan majuri Miettisen (Tommi Korpela) rajulla kädellä johtamiiin erikoisjoukkoihin.

Lawley toteaa, että hänen on helppo samaistua roolihahmoonsa, koska hänkin on ensimmäistä kertaa Suomessa.

”Suomeen tulo merkitsi minulle saapumista keskelle vierasta kulttuuria ja kieltä. Se sopii minulle hyvin, koska nautin uusista haasteista ja itseni likoon laittamisesta. Nyt nähdään kuinka selviydyn tästä tehtävästä”, Lawley totesi kuvaustaolla.

Lawleyn mukaan sarjan aihe on universaali ja se voisi tapahtua melkeinpä missä tahansa. Hän uskoo, että etenkin amerikkalaiset suhtautuvat sarjaan hyvin realistisesti.

”Uskon, että tilanne, johon päähenkilö joutuu, herättää ajatuksia kaikissa katsojissa”, hän toteaa.

Armeija-aihe on hänelle kiinnostava ja läheinen, koska hänen siskonsa palvelee Yhdysvaltain armeijassa.

”Siskoni kotiutuu samoihin aikoihin, kun sarjan kuvaukset päättyvät. Kotiudumme siis yhtä aikaa armeijasta”, Lawley naurahtaa.

Rooli on vaatinut häneltä fyysisesti paljon, jonka vuoksi hän on lenkkeillyt ja käynyt kuntosalilla. Työskenteleminen suomalaisten kanssa on ollut pelkästään positiivinen kokemus.

”Minulla on vain hyvää sanottavaa suomalaisista. Olen käynyt muiden näyttelijöiden kanssa metsälenkillä, uimassa ja pitsalla. Kaikki suomalaiset rakastavat saunomista ja olet itsekin käynyt kahdesti saunomassa. Täytyy sanoa, että sauna on liian kuuma paikka minulle.”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

kian lawley 3

Suomalaista ruokaa Lawley kehuu vuolain sanoin.

”Toisin kuin kotipuolessa, täällä saa kuvauksissa lämmintä ruokaa, vihanneksia ja hedelmiä. Amerikassa on tarjotaan pelkkiä snackseja. Joka paikka on pullollaan naposteltavaa, leivonnaisia, limsaa ja sen sellaista.”

”Söin eilen perunaa ja lihaa. En tiedä, miksi kyseistä ruokaa kutsutaan, mutta se oli todella hyvää. Ravitsevan ruoan ansiosta tunnen oloni hyvin terveelliseksi. Saatan saada tuliaisiksi six packin”, Lawley naurahtaa.

Kalifornian kommandon kuvaukset alkoivat heinäkuussa ja päättyvät syyskuussa. Sarjaa on kuvataan Keuruun lisäksi pääkaupunkiseudulla.

Lawley nousi maineeseen Youtube-videoillaan. Hänellä on Youtubessa ja Instagramissa yli seitsemän miljoonaa seuraajaa. Hänen someseuraajille on luvassa Suomen tunnelmia.

”Minulla on paljon ideoita. Kuvausten jälkeen vietän vapaan viikonlopun Suomessa. Hyvä ystäväni saapuu tänne Amerikasta ja kuvaamme yhdessä jonkun videon”, hän kaavailee.

Kalifornian kommando saa ensi-illan Elisa Viihteessä alkuvuonna 2020.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone