Taustamusiikki vaikuttaa tutkitusti paitsi yrityksen asiakaskokemukseen myös henkilökunnan yleiseen hyvinvointiin ja työnteon tehokkuuteen.
”Musiikki herättää meissä kaikissa voimakkaita tunteita: iloa, haikeutta, innostuneisuutta ja haluttaessa myös rauhallisuutta. Kun musiikki valjastetaan osaksi työntekoa, voivat tulokset olla yllättävän suuria”, kertoo GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtaja Harri Kaasinen. GT Musiikkiluvat Oy on Gramexin ja Teoston yhteisyritys, joka myy taustamusiikkilupia yrityksille.
GT Musiikkiluvat Oy on Gramexin ja Teoston yhteisyritys, joka myy taustamusiikkilupia yrityksille
Aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta kertoo, että tutun musiikin voima perustuu ennakoitavuuteen ja turvallisuuden tunteeseen.
”Isoin taustamusiikkiin liittyvä valinta on musiikin rytmi ja tempo. Jos musiikki koetaan liian hitaaksi, se rauhoittaa joskus liikaakin. Liian nopea musiikki voi puolestaan aiheuttaa hermostuneisuutta. Siksi musiikkivalinnat kannattaa miettiä tehtävään työhön sopiviksi”.
Duurivoittoinen rytmikäs musiikki tukee monipuolista ajattelua ja sopii siten esimerkiksi luovan työn ja ideoinnin tueksi. Syvää keskittymistä vaativaan työhön sopivat teokset, jotka luovat vahvoja mielikuvia ja tunnelmia; hiljaisemmalla volyymilla soitettu elokuvamusiikki, soljuvat ikivihreät ja klassinen musiikki toimivat tähän tarkoitukseen.
Taustamusiikilla on myös yhteisöllisyyttä lujittava vaikutus.
(Lähde Content Housen Työhyvinvointi-julkaisu, GT Musiikkiluvat)
Ilman musiikkia sekä töissä, että kotona elämä olisi vähän ankeaa ja tylsää. Musiikki on elämän tärkeimpiä asioita.