Kansainvälistä Muistojeni kahvila-elokuvaa kuvattiin Helsingissä – ”Syvällinen ja yhteiskunnallisesti tärkeä elokuva”

Ranskalais-suomalaisen Muistojeni kahvila -elokuvan kuvaukset ovat täydessä vauhdissa. Mesta.net pääsi vierailemaan kuvauksissa Helsingin Katariinankadulla.

Kesäinen aurinko lämmittää eikä alkaneesta syksystä ole tietoakaan. Katariinankatu on iltapäivällä ruuhkainen. Turisteja virtaa ja raitiovaunut kolisevat katua pitkin tasaisin väliajoin.

Sitten kamera käy.

Ranskalaisnäyttelijä Lionel Nakache ajaa paikalle vaalealla Citroen-autolla. Hän pysäköi auton rekvisiitaksi tuodun jäätelökojun eteen.

Valto Baltzarin ohjaama ja käsikirjoittama musiikkielokuva kertoo äitinsä kahvilassa työskentelevän Emilien ja Suomeen muuttaneen ranskalaismiehen Philippen koskettavan rakkaustarinan.

Rakastavaisia näyttelevät Eveliina Kauhanen ja Lionel Nakache. Anouchka Delon esittää esittää ranskalaismiehen terapeuttia. Pienemmissä rooleissa nähdään muiden muassa Irina Björklund, Jorma Uotinen ja Ilkka Merivaara.

Elokuvassa puhutaan pääasiassa ranskaa. Tarinaa siivittävät eteenpäin neljätoista ohjaaja Heikki Sarmannon säveltämää laulukappaletta.

”Elokuva varmasti yllättää monet, koska vastaavanlaisia ranskankielisiä yhteistyöproduktioita on tehty todella vähän. Elokuvassa on vahvoja ranskalaisvaikutteita, mutta Suomi on vahvasti esillä. Uskon, että moni ranskalainen haluaa tulla Suomeen elokuvan nähtyään”, Lionel Nakache puntaroi.

eveliina kauhanen

Elokuvadebyyttinsä tekevän Eveliina Kauhasen mielestä elokuvan rakkaustarina on kaunis ja koskettava.

”Elokuva sanoma on hyvin realistinen. Miespäähenkilö tekee paljon töitä ja tapaa ensirakkautensa. Hänellä on upea suhde, mutta yhteiskunnan paine ja työmaailman kovuus uuvuttavat hänet.”

”Elokuva on myös tarina toivosta ja uuden löytämisestä. Se kuvastaa nykymaailmaa, jossa mikään ei riitä. Myös oma roolihahmoni kokee paineita yhteiskunnan ja äidin toiveiden myötä”, Kauhanen sanoo.

Valto Baltzar on ai­em­min työs­ken­nel­lyt te­at­te­ri­oh­jaus­ten pa­ris­sa. Muistojeni kahvila on hänelle en­sim­mäi­nen pitkän elo­ku­van oh­jaus­työ. Hän on ai­em­min työs­ken­nel­lyt te­at­te­ri­oh­jaus­ten pa­ris­sa. Idea musikkielokuvasta sai alkunsa viisi vuotta sitten, kun Baltzar vuokrasi Cherbourgin sateenvarjot -elokuvan.

Hän ihastui mukaalielokuvaan niin paljon, että hän matkusti Ranskaan katsomaan Cherbourgin kaupunkia.

”Tämä elokuvaprojekti on kestänyt jo vuosia. Nyt olo on kuin lapsella, joka saa ensimmäinen polkupyörän”, Baltzar virnistää.

muistojeni kahvila 13

Muistojeni kahvila syntyy pienellä 700 000 euron budjetilla. Helsingin lisäksi kuvauksia on tehty Sipoossa ja Porvoossa. Syyskuussa kuvaukset siirtyvät Ranskaan.

Muistojeni kahvila ei ole pelkkä rakkauselokuva. Syvällisen ja kantaaottavan teemansa vuoksi se poikkeaa paljon muista musikaaleista. Baltzarin mielestä se on yhteiskunnallisesti tärkeä elokuva: puheenvuoro syrjäytymisen estämiseksi ja kaikkien tasa-arvoisen kohtelun puolesta.

Anouch­ka De­lo­n suhtatuu innostuneesti ranskalais-suomalaiseen elokuvaan. Hän on haaveillut pitkään musikaaliin pääsystä. Kun työtarjous kilahti sähköpostiin, hän ei ollut uskoa sitä todeksi.

”Suomi näyttää todella upealta ja erilaiselta kotimaahamme verrattuna. Tutustuminen maahan ja muihin elokuvan tekijöihin on ollut minulle upea seikkailu.”

”Aion tulla Suomeen vielä uudestaan. Talvinen Lappi kiinnostaa minua erityisesti” ranskatar kaavailee.

Muistojeni kahvila -elokuva saa ensi-iltansa Suomen ja Ranskan elokuvateattereissa vuonna 2019. Myös sopimus Kiinan levityksestä on varmistunut. Elokuva julkaistaan myöhemmin yksinoikeudella Elisa Viihteessä.

muistojeni kahvila 12
Eveliina Kauhanen, Lionel Nakache, Valto Baltzar ja Anouchka Delon. ””Jos täytyisi kehua itseäni, olen tehnyt hyviä valintoja. Näyttelijät ovat hyvin valmistautuneita ja innokkaita”, Valto Balzar toteaa.
Anouchka Delon 2
Ranskalaisnäyttelijä Anouchka Delon 27, on näyttelijälegenda Alain Delonin tytär. Muistojeni kahvila on hänen ensimmäinen rooli pitkässä elokuvassa. Hän debytoi elokuvassa myös laulajana.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone