Virittäjistä tutun Tomi Tuomisen laulu-ura tulee monelle yllätyksenä: ”Suomessa asiat lokeroidaan helposti”

tomi tuominen

Tomi Tuominen tunnetaan parhaiten Virittäjät-auto-ohjelmasta sekä MTV3:n formula- ja jääkiekkolähetyksistä. Lisäksi hän on näytellyt, laulanut ja tehnyt pitkän uran ralliauton kartanlukijana.

Ensimmäinen sooloalbumikin on valmistumassa.

”Seitsemän biisiä on jo purkissa. Kaikki loputkin kappaleet odottavat viimeistelyä. Muutamasta puuttuu vielä teksti”, keikkalavojakin kiertävä Tomi Tuominen selventää.

Iskelmäpoppia esittävän Tuomisen lauluhommat tulevat monelle yllätyksenä. Usein hämmästellään, että voiko selostaja laulaa tosissaan. (kuuntele Elämä-kappale jutun alta)

”Toisin kuin monessa muussa maassa, Suomessa asiat lokeroidaan helposti. Kun menet yhteen lokeroon, sinun olisi pysyttävä siellä. Jos hyppäät sen ulkopuolelle, sinua katsotaan epäillen. Tavallaan se menee niin, että jos olet jonkun mielestä hyvä jossain, niin olet automaattisesti huonompi jossain muussa asiassa”, Tomi Tuominen hämmästelee.

Tuomisella on pitkä kokemus moottoriurheilun saralta. Hän aloitti kartturin uransa vuonna 1991. Hän on toiminut kartanlukijana muun muassa Toni Gardemaisterille ja Sebastian Lindholmille. Jälkimmäisen kanssa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta, vuosina 2004 ja 2006.

Virittäjät sai alkunsa ex-formulatähti Mika Salon ideasta kymmenisen vuotta sitten. Formaatti ei ensialkuun herättänyt aluksi kiinnostusta, mutta lopulta tuotantoyhtiö Dakar kiinnostui ohjelmaideasta ja sai myytä sen MTV3 MAX -kanavalle vuonna 2011. Elisa Viihteelle ohjelma siirtyi vuonna 2015.

Tuominen kertoo saavansa Virittäjistä paljon palautetta.

”On yllättävää, että minulle tullaan puhumaan useammin Virittäjistä kuin formuloista, vaikka olen useammin ruudussa F1-lähetyksissä. Usein kysytään jotain tiettyä sarjaan liittyvää asiaa. Ne ovat oikein mukavia kohtaamisia.”

tomi tuominen 2

Virittäjissä häneen on tehnyt suurimman vaikutuksen autoharrastajien aito innoistuneisuus ja heittäytyminen.

”Arvostan kavereita, jotka laittavat autojaan henkeen ja vereen. Autot ovat heille iso juttu, mutta eivät kuitenkaan kaikki kaikessa. Harrastus on useimmille vain yksi elämän osa-alueista.”

Kilpataustastaan johtuen Tuominen suhtautuu arasti kovaa ajamiseen.

”Jännitän Virittäjät-kuskien puolesta. Kun ajetaan kilpaa, riski on aina olemassa.”

virittäjät

Tuominen ja Salo tekevät ohjelmaa ilman tarkkaa käsikirjoitusta. Lopputuloksena on usein rentoa ja poikamaista kujeilua.

”Virittäjiä on hyvin erilaista tehdä kuin esimerkiksi Formulastudiota, joka on hyvin hetkinen ja käsikirjoitettu ohjelma. Virittäjissä käydään tietyt perusasiat läpi, mutta muuten me jutellaan Mikan kanssa keskenämme kuten vapaa-ajalla. Tunnemme toisemme pitkältä ajalta. Tiedämme aina, mitä toinen sanoo seuraavaksi”, Tomi Tuominen toteaa myhäillen.

Virittäjien 7. kausi on katsottavissa Elisa Viihteessä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone