Suosikkidekkaristi Seppo Jokinen vastaa joulukyselyyn – mikä on sinulle tärkein jouluperinne?

Mesta.netin kirjasivuston joulukyselyssä kirjailijat kertovat joulunvietostaan, summaavat menneen vuoden ja kurkistavat tulevaan. Ensimmäisenä on vuorossa Seppo Jokinen, mies suosittujen komisario Koskinen -rikosromaanien takaa.

Millaisena jää mieleen kirjavuosi 2020?

En ole seurannut kulunutta kirjavuotta niin tarkkaan, että pystyisin sanomaan siitä mitään. Oma kirjavuoteni on sen sijaan sujunut hyvin. Sain ensi kevään kirjan, Komisario Koskinen -sarjan 26. osan Siipirikkoiset valmiiksi ennätysaikaisin. Jos koronan ansioksi voi mitään laskea, niin sitten tämän. Kun keväällä ei päässyt mihinkään, alkoi uuden kirjan teko normaalia aikaisemmin. Tuli kirjoitettua vähän niin kuin ”huvin vuoksi”.


Mitä kirjoja aiot lukea joulupyhinä?

Joululahjaksi olen toivonut oman kirjailijayhdistyksemme Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenen Anni Kytömäen kirjan Margarita (lähetin kirjeen joulupukille jo ennen Finlandia-palkinnon julkistamista). Yöpöydälläni odottaa välipäiviä myös uuden lempidekkaristini Jane Harperin Australiaan sijoittuva kirja Luonnonvoimat.


Kerro rakkain jouluperinteesi, josta et haluaisi luopua?

Joulusauna on ehdoton ykkönen, aattona iltapäivällä ennen jouluruokailua. Perinteeseen kuuluu myös lumihangessa kieriskely, joka ikävä kyllä on jäänyt muutamana viime jouluna väliin olosuhteista johtuen. Myös kynttilöiden vieminen haudalle on kuulunut perinteisiin lapsuudesta alkaen niin kaukaa kuin muistan.


Entä mitä odotat tulevalta vuodelta?

Odotan samaa mitä luultavasti koko maailma, että pääsisimme eroon tästä pahuksen koronasta. Odotan myös innolla seuraavan kirjoitusprojektin aloittamista. Tarina on pyörinyt mielessäni pitkään, mutta en halua siitä vielä julkisuudessa puhua. Sen verran voin raottaa salaisuuden verhoa, että kirjan tapahtumat sijoittuvat Tampereelle ja siinä on pääosassa Koskinen -niminen komisario.

Tutustu Seppo Jokisen dekkarituotantoon.

Faktaa: Seppo Jokinen (s. 1949) on on kirjoittanut lukuisia suosittuja rikosromaaneja, joissa kaikissa seikkailee tamperelaispoliisi komisario Sakari Koskinen. Koskinen-dekkarisarja on palkittu lukuisia kertoja, mm. Vuoden johtolanka -palkinnolla (2002). Rakastettu dekkarisarja viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan, 25. osa Pisara veressä ilmestyy maaliskuussa 2020.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone