Tältä näytti Konttorin kuvauksissa – ”Sarjassa ei ole käsitelty aiemmin yhtä vakavaa aihetta”

Konttori-sarjan kolmas kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihteeseen alkuvuonna 2019. Mesta.net vieraili sarjan kuvauksissa.

On maanantai. Vettä sataa ja taivas roikkuu harmaana toimistoalueen yllä. Betoninen konttorirakennus näyttää ankealta. Yksi sen kerroksista on lavastettu kuvitteellisen Leskisen paperin toimistoksi.

mike pohjola 18 (2)

Konttorin pääkäsikirjoittajan Mike Pohjolan mukaan muutoksen tuulet ravistelevat Leskisen paperia kolmannella kaudella. Keuruun ja Riihimäen aluekonttorit ovat yhdistyneet. Osa työntekijöitä on siirtynyt Riihimäelle ja osa on saanut kenkää.

”Sarja kuvataan eri tiloissa kuin edellisillä kausilla. Nämä ovat modernimmat, mutta toisaalta aiempia ankeammat tilat. Markkasen Penalla on hieno toimistohuone, mutta osa työntekijöistä lusii alkeellisimmissa työolosuhteissa”, Mike Pohjola kertoo.

markkanen pena (2)

Töksäyttelevää konttoripäällikköä Pentti ”Pena” Markkasta esittäää tuttuun tapaan Sami Hedberg. Hänen mukaansa sarja jatkaa ”nolouden ja myötähäpeän tiellä”, mutta mukana on aiempaa vakavampia aiheita.

”Periaatteessa tämä on draamaa, joka tuodaan esille sähläämisen ja hullun pomon kautta. Kolmannella kaudella vakavia aiheita käsitellään entistä isokätisemmin. ”, Hedberg valottaa.

Uusi kausi tuo mukanaan ajankohtaisia aiheita. Markkasen on tehtävä omia ratkaisujaan myös muun muassa Leskisen paperissa työskentelevien pakolaisten suhteen. Konttoriin saapuu myös neliraajahalvantunut konsultti.

”Tällä kaudella on kaksi kohtausta, joissa omat rajani tulivat vastaan. Jouduin miettimään, voiko roolihahmoni sanoa tuollaista. Tämä sarja kuitenkin osoittaa, että vakavistakin asioista syntyy komediaa, jonka kautta vaikeita asioita voi käsitellä onnistuneesti”, Hedberg pohdiskelee.

konttori kuvaus

Kuvaukset alkavat. Näyttelijät ryhmittyvät aulaan ja keskittyvät.

”Hiljaisuus, kamera, käy!”

Kuvattava kohtaus on aiheeltaan vakava. Siinä yrityksessä työskentelevä maahanmuuttaja on karkotusuhan alla. Nyt ketään naurata, päinvastoin  ilmeet ovat vakavia.

”Tänään kuvattavassa jaksossa käsitellään maahanmuuttoa ja sitä, millainen vastuu meillä hyväosaisilla on auttaa. Aihe on iso jopa Konttorin mittakaavassa. Sarjassa ei ole aiemmin käsitelty yhteiskunnallisesti yhtä vakavaa asiaa”, sihteeri Anna Fredrikssonia esittävä Linda Wiklund valottaa.

konttori antti heikkinen

Pentti Markkasen luottotyöntekijää Jaakko Roiskoa esittävä Antti Tapani Heikkinen pitää Konttoria hyvin ajankohtaisena.

”Olemme kiinni tässä ajassa ja mukana on päivän polttavia poliittisia aiheita. Lähinnä siitä kulmasta, että miten ne koskettavat tällaista pientä työyhteisöä tämän päivän Suomessa.”

Konttorin kuvaukset alkoivat elokuun 28. päivä ja ne päättyvät syyskuun lopulla. Sarja kuvataan lähes kokonaan samassa toimistotilassa. Ulkokohtauksia on vain kahtena päivänä.

Sami Hedbergin mukaan Konttoria kuvataan tiiviimmissä tahdissa kuin sarjoja ja elokuvia yleensä.

”Elokuvissa on isoja kohtauksia, joita lavastaessa pidetään taukoja. Kuvaan Konttoria lähes tauotta, koska olemme samoissa tiloissa ja olen mukana lähes jokaisessa kohtauksessa. Maskeeraus alkaa aamukahdeksalta ja kuvaukset yhdeksältä. Välissä on lounastauko, jonka jälkeen kuvaukset jatkuvat  iltakuuteen saakka.”

linda wiklund
Kun kuvauksissa on luppoaikaa. Linda Wiklund täyttää ristisanatehtäviä. Niitä lojuu pöydällä.

Mike Pohjola ei sulje pois ajatusta, että Konttorista tehtäisiin lisää tuotantokausia. Kolmas kausi päättyy tilanteeseen, josta tarinaa on tarvittaessa helppo jatkaa.

”Sarja käsittelee suomalaisen työelämän ongelmia. Onneksi suomalainen yhteiskunta tarjoaa kipeitä ja vaikeita aiheita paljon, joten ne eivät tule loppumaan kesken”, Pohjola heittää.

konttori penan toimisto
Penan työhuoneesta löytyy runsaasti muistoesineitä.

 

konttori 18 (2)
Kaisla Puurla näyttelee transsukupuolista Sannaa, joka tunnettiin edelliskaudella OP Hartikaisena.
konttori sami
Sami Hedberg valmistautuu kuvaamaan vakava-aiheista kohtausta.
konttorikuvaus
Kohtaus numero 426 – valmiina kuvaukseen!
konttori23
Tuolla on kuvitteellinen Leskisen Paperi.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone