Keuruun varuskunta heräsi henkiin Kalifornian kommandon kuvauksissa: ”Luvassa roisi ja toiminnallinen komediasarja”

Mesta.net vieraili Elisa Viihteen uuden komediasarjan, Kalifornian kommandon kuvauksissa Keuruulla.

Keuruun entinen varuskunta-alue on herännyt henkiin. Kasarmialueen pihalla on miehistönkuljetuspanssarivaunu, it-tykki ja telakuorma-auto sekä kymmenittäin sotilaspukuisia näyttelijöitä ja avustajia.

Tommi Korpelan esittämän Majuri Miettisen johtama kunniakomppania tiivistää rivejään samalla kun ohjaaja Jalmari Helander antaa viimeiset ohjeet Korpelalle ja kersantti Parikkaa esittävälle Chike Ohanwelle.

kalifornian kommando 11

Kohtaus on valmis alkamaan

Kamera käy. Korpela kajauttaa ilmoille äänekkään sadattelun. Sitten paikalle porhaltaa musta edustusauto, josta nousee venäläinen upseeri.

Kalifornian kommando on komediasarja, joka saa ensi-iltansa Elisa Viihteessä alkuvuonna 2020. Päärooleissa nähdään amerikkalaistähdet Kian Lawley ja Katherine C. Hughes.

Juttu jatkuu…

kian lawley

Emmy-ehdokkuuden Zac & Mia -sarjan pääosasta saanut Kian Lawley esittää Vantaa ”Van” Hamiltoninia, joka saapuu ensimmäistä kertaa äitinsä kotimaahan Suomeen.

Kalifornialaisnuorukaisen unelmaloma muuttuu painajaiseksi jo rajalla, kun selviää, että hänellä on asevelvollisuus suorittamatta Suomessa. Hän kuljetetaan varuskuntaan metsän keskelle ja edessä on piinaava vuosi majuri Miettisen johtamissa erikoisjoukoissa.

Lawley toteaa, että hänen on helppo samaistua roolihahmoonsa, koska Suomi on myös hänelle itselleen uusi ja jännittävä kokemus.

”Suomeen tulo merkitsi minulle saapumista uudenlaisen kulttuurin keskelle. En ole ollut koskaan aiemmin vastaavassa tilanteessa, joten nyt katsotaan selviänkö tehtävästä. Tilanne sopii minulle hyvin, koska haluan kokeilla rajojani ja laittaa itseni likoon”, hän kertoi  kuvaustauolla.

Lawley päätyi rooliin losangelesilaisen casting-toimiston kautta. Sarjan suomalaiset tekijät valitsivat sopivan näyttelijän kymmenien koekuvausnauhojen perusteella. Sarjan muita amerikkalaistähtiä ovat My Dead Ex -sarjasta tuttu Katherine C. Hughes sekä Pete Gardner (Crazy Ex-Girlfriend).

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

kalifornian kommando 1
Wenla Reimaluoto, Elias Keränen, Juho Uusitalo ja Tatu Sinisalo asettuivat kameran eteen kuvaustauolla.

”Roisi, toiminnallinen, hauska ja ennennäkemätön sarja.”

Näillä sanoilla kuvailevat Kalifornian kommandoa varusmiehiä esittävät Juho Uusitalo, Tatu Sinisalo ja Elias Keränen sekä sotilaspoliisin roolissa nähtävä Wenla Reimaluoto.

”Jalmarin kanssa on kiva tehdä töitä. Pidän hänen tyylistään. Hän on rento, mutta todella tarkka ohjaaja”, toteaa Tatu Sinisalo, joka näyttelee nuorta Kari Tapiota pian ilmestyvässä Olen suomalainen -elokuvassa.

Keuruun entisellä varuskunta-alueella toimi pioneerirykmentti vuoden 2014 loppuun saakka. Nykyisin varuskunta kumisee lähes tyhjyyttään. Suurin osa tiloista odottaa vuokralaisia. Alue on lähestulkoon aavemaisen hiljainen.

Eerika Vermilä tuotantoyhtiöstä Fire Monkey kertoo, että varuskunta-alue on ollut sarjan kannalta täydellinen kuvauspaikka.

”Rakennusten arkkitehtuuri ja ympäristö ovat tyyliltään aivan huikean hienoja. Kuvaaja ja ohjaajamme ihastuivat tähän paikkaan välittömästi. Myös Keuruun kaupunki ja paikalliset ihmiset ovat ottaneet meidät hyvin vastaan. Monikymmenpäinen kuvausryhmämme  on herättänyt varmasti huomiota kylällä, kun olemme liikkuneet joukolla.”

Kuvauksia varten varuskunnan lähimetsiin on pystytetty harjoitusleirejä ja telttoja. Armeijan arkea on kuvattu myös varuskunnan ampumaradalla, liikuntasalissa sekä esteradalla.

”Paikallisia avustajia on ollut mukana useita kymmeniä. Lisäksi olemme työllistäneet paikallisia yrittäjiä ja yksityishenkilöitä useissa eri tehtävissä”, Vermilä naurahtaa.

Kalifornian kommandon kuvaukset alkoivat heinäkuussa ja päättyvät syyskuussa. Sarjaa kuvataan Keuruun lisäksi pääkaupunkiseudulla.

Komediasarjan tuottavat Elisa Viihteelle Fire Monkey -yhtiö, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa Red Arrow Studios International. Sarja on tuotettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Katso lisää kuvia alta.

jalmari helander
Ohjaajana toimii Big Game -elokuvasta muistettu Jalmari Helander. Pääkäsikirjoittajana toimii Mikko Pöllä. ”Kun sain käsikirjoituksen luettavaksi, päätin hypätä välittömästi kyytiin. Sarjan mainio idea sekä komedian ja draaman toimiva yhdistelmä teki vaikutuksen. On hienoa päästä tekemään sarjaa näin hyvällä roolituksella”, Helander kertoo.
kalifornian kommando 12
It-tykin paikkaa päätettiin muuttaa juuri ennen h-hetkeä. Se saatiin siirrettyä muutaman henkilön voimin.
kalifornian kommando 14
Kalifornian kommandon kuvauksiin osallistui Keuruulla useita kymmeniä paikallisia avustajia.
kalifornian kommando 3
Tommi Korpela nähdään kovaluisena Majuri Miettisenä.
kalifornian kommando 5
MT-LB miehistönkuljetuspanssarivaunu on tuotu paikalle Pornaisista saakka.
kalifornian kommando 6
Taistelukypärät odottavat laatikossa.

Lue myös:

Amerikkalaistähti Kian Lawley nauttii tv-sarjan kuvauksista Keuruulla, mutta saunaan hän ei enää mene

 

Teksti ja kuvat: Jouni Hirn

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Entisenä keuruulaisena olen tyytyväinen, että sinne saadaan työtä ja työpaikkoja vaikka väliaikaisestikin. Tuleepahan Keuruun kauniit maisemat tutuiksi – toivottavasti näkyvät myös kuvauksissa.

  2. Mielenkiinnolla odotan vanhana kommandona (LJK).

Kommentit suljettu.