Kesävieraana Anna-Leena Härkönen – tässä hänen kesän kirjasuosikkinsa

Mesta.netin kirjasivuston kesävieraana on kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen.

Härkönen näyttelee Elisa Viihteen Downshiftaajat-sarjan kolmannella kaudella suorapuheista Marja-Liisaa, joka etsii itselleen kumppania. Sarjan uudet jaksot julkaistiin 25.6.

Downshiftaajiin liittyy hauska kirjatarina. Eräässä kuvauspaikassa Härkönen huomasi kirjahyllyssä oman kirjansa ja lisäsi siihen omistuskirjoituksensa.

Mitä sinulle kuuluu nyt?

”Alkuvuosi on ollut suurten muutosten aikaa. Avioeron lisäksi aikuinen lapseni muutti pois kotoa. Totuttelen nyt uuteen elämäntilanteeseen. Korona-aika ahdisti minua ja en saanut hetkeen kirjoitettua. Onneksi on kesä ja kahvilatkin ovat auenneet.”

”Ensi vuonna minulta ilmestyy kaksi kirjaa. Tuleva romaanini on puolessa välissä. Rikospaikka-työnimellä kulkeva kirja julkaistaan kesäkuussa 2021, joten minulla on vielä hyvin aikaa sen kirjoittamiseen. Tammikuussa julkaistaan kolumnikokoelma, jossa on Apu-lehteen kirjoittamiani kolumneja.”

Mitä kirjoja aiot lukea kesän aikana?

”Viimeksi olen lukenut Wendy Holdenin Äidiksi keskitysleirillä. Se oli erittäin kiinnostava teos. Seuraavaksi alan lukea Sadie Jonesin kirjaa Käärmeet. Aion lukea kesän aikana myös Marko Kilven Kadotetut -dekkarin ja Saara Cantellin Keskenjääneet hetket. Myös Kate Atkinsonin dekkari Liian kirkas taivas kiinnostaa minua.”

Miten paljon ja missä luet kesällä?

”Luen yhdestä kahteen kirjaa viikossa. Yleensä luen kahta kirjaa samaan aikaan. Toinen niistä on kevyempää ja toinen vähän raskaampaa luettavaa. Vaihtelen kirjoja väsymystilojeni mukaan.”

”Matkoilla luen enemmän. Saatan alkaa lukea heti aamusta. Kesällä luen pihalla, aurinkotuolissa ja kahviloiden terasseilla.”

Mainitse joku unohtumaton kesäkirjasuosikkisi?

Katja Kallion Säkenöivät hetket on hyvää kesälukemista, koska se sijoittuu Hankoon. Suosittelen myös Nina Lykken kirjaa Ei, ei ja vielä kerran ei.  Se on aivan loistava ja hauska!

Mitä muuta aiot tehdä kesä aikana?

”Heinäkuun alussa lähden kuvaamaan uutta Bad Apples -sarjaa Tallinnaan. Haaveenani olisi päästä loppukesällä lomalle Kreikkaan. Olen käynyt joka kesä Kreetalla. Se on aivan ihana saari. Saapa nähdä, toteutuuko lomamatka tänä vuonna.”

Tutustu Anna-Leena Härkösen teoksiin.

Lue aiemmat Kesävieras-jutut.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone