”Biisonimafian tubetyypit tekivät oikeasti hauskan elokuvan” – arvostelussa MC-Helper 3

Sketsiryhmä Biisonimafia on reilussa vuosikymmenessä kasvanut hyperaktiivisen poikaporukan koulupoikamaisesta säätämisestä puoliammattimaiseksi aikuisten oikeasti hauskaksi ryhmäksi. Poikamaisuutta kuitenkaan unohtamatta.

Ryhmän edellinen suurtuotanto, remonttiaiheinen ja suuren yhteistyökumppanin  tukemana tehty Listaa päälle -sarja oli selkeää rimannostoa kohti ammattimaista osaamista ja tekemisen jälkeä. Yksinoikeudella Elisa Viihteessä 5.12. julkaistu MC Helper 3 on luonteva askel kohti ”isojen poikien” maailmaa. Tubetyypit tekevät oikeaa elokuvaa.
Elisa Viihteen kanssa yhteistyössä tehty poikamaisen rehevä ja vauhdikas mopopäristelyleffa perustuu idealtaan Biisonimafian lyhytvideoon, jossa irvailtiin moottoripyöräjengien maailmaa siirtämällä tapahtumat keskenkasvuisten kollien mopopärinäkerhoihin. Aikamiehet käyttäytyivät kuin pahaiset kakarat. Lyhytpätkän terävin hauskuus revittiin jengiin pääsemisen vaikeudesta.
Uudessa elokuvassa moottoripyörä-ja rikosmaailman siirtäminen keskenkasvuisten jullien mopokerhojen väliseksi kisailuksi onnistuu kieltämättä hyvin. Näkökulman kääntäminen poikamaiseksi pystypainiksi antaa tarinalle herkullisia lähtökohtia. Vaikka tarinassa puhutaan toistuvasti ”tarakkakyydeistä” ja mimmejä on niin tarakalla kuin tavoitelistalla, kertaakaan ei elokuvan aikana puhuta tissistä, pimpistä tai pippelistä. Tosin elokuvassa raskaus on tärkeässä osassa mutta ”eihän se nyt heti ensimmäisellä kerralla” on ohjenuorana ehkäisyyn. Entä mitä jos tulee kaksoset, kun heiluttaa peittoa jo raskaana olevan kanssa?
mc helper viivi pumpanen
Tuplatauriinilla terästettyä energiajuomaa myyvän hämäräjengin pomo on hammaskeiju, kuinkas muuten. Mikä mahtaa olla kovaotteisen hammaskeijun harjoittaman väkivallan pelottavin ilmentymä – poikamaisesti ajateltuna tietenkin hampaanpoisto pihdeillä.
Muutamasta näyttävästä stuntista huolimatta MC Helper 3 luottaa perustekemiseen. Mopoilla kaahausta, pimeässä luolassa pesivä pahisjengi, keskenkasvuisen oloista vouhotusta ja sopivassa määrin paisuttelua ja pullistelua. Verrattuna vaikkapa MC Helper 2:n työn jälkeen, ero on huomattava. Kaikki on ammattimaisempaa mutta ei kuitenkaan hengetöntä ja huumorissa on piikkejä. Tyhjäkäynniltä ja tarinan pitkittämisen tunteelta ei voi kuitenkaan välttyä. MC Helper 3 ei ole tulevan Jussi-gaalan palkintorohmu. Jättiharppaus Biisonimafialle, hieman vaatimattomampi askellus elokuvamaailmalle.
Biisonimafia osoittaa, että tarina liikkuu ja ohjaus toimii myös pitemmän mittakaavan puitteissa. Näyttelijöistä Viivi Pumpanen tekee parasta jälkeä. Viettelijän rooli sopii Essi Unkurille luontevasti. Janni Hussin rooli jää sketsihahmon asteelle. Elokuvan Pahatar, Elena Chevakovan esittämä Hammaskeiju vedetään niin överiksi, ettei hahmoa erota Disneyn pahiksista. Parasta MC Helper kolmosessa on kuitenkin ennakkoluuloton tekemisen meininki ja rento ote. Mailaa ei puristeta ja Biisonimafia kulkee rinta rottingilla valitsemallaan tiellä.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.