Aku Louhimies ohjaa kansainvälisen suurelokuvan – pohjautuu Ilkka Remeksen romaaniin

ilkka remes

Ohjaaja Aku Louhimies valmistelee kansainvälistä suurelokuvaa, joka pohjautuu Ilkka Remeksen vuonna 2015 julkaistuun romaaniin Jäätyvä helvetti. Aku Louhimiehen mukaan elokuva on ollut kehitteillä jo useamman vuoden ajan ja käsikirjoitus valmistui alkukesästä.

”Kyseessä on suurhanke, jonka järjestelyissä menee toki vielä aikaa. On mahtavaa saada tehdä yhteistyötä Ilkka Remeksen kanssa. Aihe on ajankohtainen. Kyberturvallisuus ja hybridiuhat luovat mielenkiintoisen ympäristön tälle humaanille ja modernille tarinalle”, Louhimies toteaa.

Remes on tämän vuosituhannen myydyin suomalainen kirjailija. Jäätyvä helvetti oli vuoden 2015 myydyin kotimainen kaunokirja. Se on kertomus modernista konfliktista, siitä kuinka tavallisten suomalaisten arki muuttuu kamppailuksi olemassaolosta, kun paukkupakkasilla kyberiskut katkaisevat sähköt ja viestiyhteydet koko maasta.

Ilkka Remes (kuvassa) on innoissaan, että Jäätyvän helvetti etenee kohti valkokangasta nimenomaan kansainvälisenä hankkeena.

”Sen teemat ovat tulleet kaikkialla yhä ajankohtaisemmiksi. Haavoittuvaan tekniikkaan perustuvat yhteiskunnat ovat äärimmäisen alttiita ulkopuoliselle vaikuttamiselle. Olen erityisen iloinen siitä, että hankkeeseen tarttui Aku Louhimies, jolla on kokemusta kansallisen olemassaolon mittaluokkaa koskevan selviytymistaistelun toteutuksesta”, Remes kertoo.

Aku Louhimiehen edellinen suurelokuva Tuntematon sotilas keräsi elokuvateattereissa Suomessa yli miljoona katsojaa ollen katsotuin suomalainen elokuva yli 50 vuoteen.

Kuva: Kuva Milla von Konow

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Hienoa! Lopultakin Remestä valkokankaalle ja vielä parhaasta päästä ja tosiajankohtaisena. Louhimies voisi seuraavaksi viedä loppuun Harlinin kuvausvalmiin Mannerheimin.

  2. Sanaa ”suurelokuva” käytetään yleensä elokuvasta, joka on valmistunut ja saanut asianmukaiset arviot, mahdolliset kansainväliset palkinnot ja on yleisön rakastama.

Kommentit suljettu.