Nyrkki-vakoojasarjaa kuvattiin Tamminiemessä – tältä näyttää Janne Reinikainen Kekkosena

Nyrkki-vakoojasarjan toista kautta on kuvattu kesäkuusta lähtien Uudellamaalla.

Tällä viikolla Elisa Viihteen alkuperäissarjaa kuvattiin Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa Tamminiemen museossa, joka oli aikoinaan presidentti Urho Kekkosen virkaasunto.

Tamminiemen pihamaa on parkkeerattu täyteen kuvausfirmojen autoja. Etäämmällä tiellä seisoo linja-auto, jossa toimii puvustamo ja maskeeraamo.

Janne Reinikaisen seisoo Tamminiemen arvokkaassa salissa tummassa puvussaan. Kaljuksi ajeltu päälaki ja tummasankaiset silmälasit eivät jätä epäselväksi, että kenestä roolissa on kyse – ilmiselvä Urho Kaleva Kekkonen.

Reinikainen näytteli Kekkosta jo sarjan ensimmäisellä kaudella. Hänen mukaansa uudella kaudella Kekkosen rooli on keskeisempi ja toiminnallisempi.

Sarjan kuvaaminen Kekkosen entisessä virka-asunnossa tekee Reinikaiseen suuren vaikutuksen.

”Onhan tämä mielettömän hienoa, että saimme mahdollisuuden tulla tänne Tamminiemeen kuvaamaan. Kyllä täällä on kelvannut Suomea johtaa.”

”Meillä on ollut muitakin hienoja kuvauspaikkoja, joten toisestakin kaudesta on tulossa visuaalinen ja kaunis.”

Kyseessä on Reinikaisen toinen rooli UKK:na. Hän näytteli Kekkosta myös vuosituhannen vaihteessa Kansallisteatterin Kun Summa petti -näytelmässä.

”Teatterissa Kekkosen roolihahmo herätti välittömän jännitteen katsomossa. Kun tulin näyttömälle, eläkeiän ylittäneet katsojat alkoivat kuiskuttelemaan, että siinä se tulee.”

”Tämä on kiitollinen tehtävä, johon liittyy kovia ennakko-odotuksia. Jos Kekkosen roolissa onnistuu saavuttamaan tuttuuden tunteen, niin ihmiset suhtautuvat siihen positiivisesti.”

Reinikainen toteaa, että Kekkosesta huokuu koko ajan suuri tarina, jonka johdosta myötä näyttelijä saa paljon ilmaiseksi.

”Katsojille täytyy antaa tilaa ja mahdollisuus oivalluksiin ja ymmärryksiin.”

Nyrkin ensimmäinen kausi oli menestys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Sarja keräsi useita Kultainen Venla -ehdokkuuksia (2019), ja se on myyty yli 20 eri maahan.

Reinikaisen mukaan historiallisten tapahtumien ja henkiloiden yhdistäminen uudella tavalla tekee Nyrkistä mielenkiintoisen

”Tässä on leikkisä ote agenttijännäritarinaksi. Tämä ei ole ryppyotsainen ja synkkä poliisisarja. Pilke on silmässä koko ajan.”

Reinikaisen mukaan TV-sarjojen vaatimustaso on noussut huimasti Suomessa, jonka johdosta meillä tehdään aiempaa korkeatasoisempia sarjoja.

”Kehitys on osa maailmanlaajuista suoratoistopalvelujen nousua. Televisiosarja on hieno formaatti, koska siinä saa aikaiseksi pidempää kerrontaa. Jos ajattelee Dostojevskin romaaneja, niin kyllä ne muistuttavat muodoltaan enemmän pitkää TV-sarjaa kuin elokuvaa”, Reinikainen puntaroi.

Uusi Nyrkki-kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon loppuvuodesta 2021.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone