Jope Ruonansuu: Biisinmurtajat ★★★☆☆

★★★☆☆

Jope Ruonansuun 24. albumi Biisinmurtajat tehtiin Tampereella. Sen kuulee myös lopputuloksesta. Tampere-viittauksia on vähintäänkin riittävästi. Levyn avaava A.A.Aarnio lainaan niin härskisti Popedan Kaasua, komisario Peppone -ikihittiä että viisun kirjaaminen omiin nimiin on pokerinaamainen temppu. Ajetaan Tampereella eli Ajetaan tandemilla -väännös myönnetään rehdisti lainapalaksi.

Jani Viitasen Headline-studiolla viisuja on sorvattu Ari kankaanpään, Safka Pekkosen, Roope Hurmalaisen ja Tommi Rautiaisen kanssa. Jo sinkkubiisinäkin julkaistu Loirinuotiolla päästää ääneen Vesa-Matti Loirilta ”perityn” huilun mutta Loiri-imitaation lisäksi Ruonansuun Juice Leskinen -imitaatio on todella vakuuttava (Kerran jos toisenkin). Louis Armstrong taipuu myös aivan mainiosti (I will stay). Andy McCoy löytyy hauskasta Hit the road Jack -parodiasta, jossa Andy lausuu todella omaperäisesti Jethro Rostedin nimen.

Thaimaasta uusi muija ja Matti Nykänen-parodia Sielun erämaa sujuvat osuvasti mutta ohilaukauksiakin riittää. Vain elämää -suosiota irvaileva Kyllä itkettää on turhake, kuten myös mitäänsanomaton Lama-aikaan. Fiilaten ja höyläten saa oudon sotimisversion (Piimäten ja leiväten). Soitto soi tosin aivan kiitettävästi.

Ruonansuu on tällä kertaa jättänyt biisien väliin sijoitetut irtovitsejä sisältäneet imitointipalat väliin. Toinen tykkää, toinen ei mutta välillä imitointihetket ovat tehneet kokonaisuudesta tilkkutäkin. Ruonansuu voisi tempaista samalla porukalla vielä vaikka Manserock-albumin. Eiköhän se Patekin sieltä löydy ja Juicen lisäksi Alatalo.

J.A.Kaunisto

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone