Viisuhaku uudistuu, Suomen euroviisua valitaan seuraavaksi tutulla ”kaavalla”

Suomen euroviisumenestys kutsuartistien voimin ei ole lähtenyt rakettimaiseen nousuun. Vaikka Suomella on ollut heittää viisulavoille Saara Aallon ja Daruden kaltaisia Euroopan mittaista suosiota nauttivia artisteja, menestys on jäänyt laihaksi.

Ensi vuonna otetaan askel menneisyyteen.

Kaikille avoin Uuden Musiikin Kilpailu palaa. UMK ja YleX tuottavat yhdessä UMK-kauden, jonka aikana valitaan Suomen edustaja Eurovision kevään 2020 laulukilpailuun.

Haluamme yhteistyöstä voimaa ja tehoa uusien biisien hakuun ja kilpailuun. Tämä tuo uudenlaisia mahdollisuuksia myös osallistuville artisteille. Vuoden Musiikkimediana palkitun YleX:n rooliin kuuluu rakkaus uutta musiikkia kohtaan. Sen tärkeä tehtävä on aina ollut nostaa ja tukea uutta suomalaista musiikkilahjakkuutta”, kertovat Ylen UMK:n tuottaja Anssi Autio ja YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto.

Avoin ilmoittautuminen ja Ylen ja yleisön yhteinen valinta euroviisuedustajaksi on saanut myös eniten kannatusta Ylen Viisuvuosi 2020 -palautekyselyssä. Avoimen kisan kannalla oli vastaajista 53 prosenttia (849 ääntä).

Uuden YleX-yhteistyökuvion myötä UMK-projektissa on tiiviisti ensi kaudella mukana myös YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen – Hakanen vetää tiimiä, joka valitsee artistit UMK:n loppukilpailuun.

Haku UMK2020-kaudelle alkaa 1.11. ja päättyy 8.11.2019.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone