Tänään TV:ssä, kun valloittava Julia Roberts ihastui tavikseen – kassa kilisi yli 300 miljoonan verran

Tänään lauantaina TV5:n ohjelmistossa nähdään menestynyt ja rakastettu romanttinen komedia vuodelta 1999 – Notting Hill.

Roger Michellin ohjaus osui aikoinaan arkaan kohtaan eli sydämen seutuville. Käsikirjoittaja Richard Curtis kirjoitti aiemmin menestyksestä nauttineen komedian Neljät häät ja yhdet hautajaiset, jossa myös Notting Hillin miespäänimi Hugh Grant oli mukana.

Elokuvassa Julia Roberts esittää kuuluisaa näyttelijää, joka rakastuu ”tavikseen” eli Grantin esittämään kirjakaupan pitäjään.

Elokuvan romanttisena teemana voidaan nähdä se, että kaikki ihmiset, niin jumaloidut filmitähdet kuin tavalliset lenkkitossunkuluttajatkin, ovat rakkauden edessä ennen kaikkea ihmisiä, tyttöjä ja poikia jotka kaipaavat rakkautta. Elokuvan teemoittelussa tai sanomassa ei liene mitään uutta tai mullistavaa; se itse asiassa tuntuu kokoavan määrätietoisesti yhteen kaikki imelyyteen tarvittavat ainekset. Onnahtavista aineksistakin voi kuitenkin syntyä otollisissa olosuhteissa kaunis kakku, mistä Notting Hill on ilahduttava esimerkki”, todetaan Film-o-holicin arviossa.

Elokuva keräsi aikoinaan sekä kriitikoiden että katsojien kiitokset. Elokuva oli vuoden menestynein brittileffa ja maailmanlaajuisesti elokuva keräsi tuottoja yli 300 miljoonaa dollaria.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone