Sexpo ottaa kantaa Sannin hyllytettyyn kohuvideoon, ”ottakaa seksuaalisuus puheeksi lastenne kanssa”

sanni

Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö Sexpo kommentoi laulaja Sannin musiikkivideosta syntynyttä kohua.

Laulajan Vahinko-kappaleen videolle saivat ottaa osaa Sannin fanit. Kohu nousi alaikäisistä osallistujista, jotka lauloivat videolla seksuaalisväritteistä kappaletta, ”Jos haluut testaa mua yhen kerran vaan, mulla on mesta mihin mennä”.

Lopulta levy-yhtiö päätyi hyllyttämään videon.

Sexpon mukaan musiikkivideon julkaisu on ollut ilmiselvä kömmähdys, sillä seksivihjailuja esittävät lapset aiheuttavat ymmärrettävästi ihmisissä ahdistusta ja hämmennystä, jopa vihaisia tunteita. Lapset eivät kuitenkaan vahingoitu satunnaisesta seksuaalisen sisällön kuulemisesta tai näkemisestä.

”Lapset toistavat kuulemiaan musiikkikappaleita, aikuisten puheita ja mediasisältöjä. Joskus he ymmärtävät osittain, mistä on kyse, mutta usein nuoremmat lapset eivät edes tiedä, mitä jokin seksiin viittaava sana tai lause tarkoittaa. Sen sijaan he reagoivat siihen, miten aikuiset heidän ympärillään asiaan suhtautuvat. Lapset saattavat toistella seksiasioita, koska se aiheuttaa aikuisissa vipinää, on kiellettyä tai hämmentää.

Jos lapsi hämmentyy tai ihmettelee jotakin näkemäänsä tai kuulemaansa seksiaiheista sisältöä, on vanhemman tehtävä selittää, mistä on kyse” , todetaan Sexpon tiedotteessa.

Avoin ja rehellinen, ikätasoon sopiva keskustelu seksiasioista lapsen kanssa on paras suoja seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia vastaan.

Lue tiedote kokonaisuudessaan, mukana ohjeita vanhemmille keskustelun aloittamiseksi.

(Sexpo)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Lukekoon kaikki ja kuunelkoon mitä lastenpsykiatri sinkkonen sanoo.

    Johan tämä menee hullukisi, että lapsista tehdään jotain kohteita.
    Lapsille lasten touhut.
    Teininä ehtii koheltaa..

Kommentit suljettu.