Punk-legendan nousu ja uho päättyi tasan 43 vuotta sitten

70-luvun punk-musiikin kivijalka Sex Pistols perustettiin Lontoossa 1975. Bändi tuli, näki ja hämmensi – sekä muutti musiikkimaailmaa vain parin vuoden aikana. Sex Pistolsin kultakauden viimeinen keikka soitettiin 14.1.1978 eli tasan 43 vuotta sitten.

Kyseessä oli liitoksistaan natisevan orkesterin USA:n kiertueen viimeinen keikka, San Franciscon Winterland Ballroomissa.

”You’ll get one number and one number only ’cause I’m a lazy bastard”.

Johnny Rotten

Johnny Rotten tiesi lavalle noustessaan, että homma oli siinä. ”Tunsin itseni huijatuksi. Naurettava farssi. Sid (Vicious) oli aivan kuutamolla. Koko kuvio oli aivan vitsin asteella. Malcolm (manageri Malcolm McLaren) ei puhunut minulle”.

”Ah-ha-ha. Ever get the feeling you’ve been cheated? Good night”.

Johnny Rotten

Sex Pistols hajosi 17.1. Bändin jäsenet suuntasivat USA:sta eteenpäin omia teitään. Malcolm McLaren, Paul Cook ja Steve Jones valmistelivat lomamatkaa Rio de Janeiroon, Sid Vicious oli niin huonossa hapessa että joutui sairaalaan Los Angelesissa. Myöhemmin Vicious matkusti New Yorkiin. Johnny Rotten lensi New Yorkiin, jossa rokkari julkisti lehdistölle Sex Pistolsin hajoamisen. Rotten sai levy-yhtiön kustantamaan itselleen kotimatkan.

Sid Vicious kuoli New Yorkissa helmikuussa 1979. Rokkari oli kuollessaan vasta 21-vuotias.

Sex Pistols teki paluun vuonna 1996 alkuperäisellä kokoonpanollaan Rotten, Jones, Cook, Matlock.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone