Praedor jatkuu sarjakuvana ja romaanina

taivaan_suuri_susi_kansikuva

Praedor – menestyneestä roolipelistä sarjakuviksi ja romaaniksi.

Helsinkiläinen sarjakuvantekijä ja kuvittaja Petri Hiltunen oli 17-vuotias alkaessaan suunnitella praedoreita ja Jaconian valtakuntaa Robert A. Howardin ja Michael Moorcokin tarinoiden innoittamana. Hän piirsi aiheesta ensin sarjakuvia, jotka innoittivat muita fantasian ystäviä. Ville Vuorela on yksi tunnetuimpia suomalaisia pelisuunnittelijoita ja roolipelikirjailijoita.

Hiltusen ja Vuorelan kehittelytyön tuloksena syntyi Praedor-peli (2000), yksi suosituimmista kotimaisista roolipeleistä. Vuorela on kirjoittanut yli 20 pelin ohella Pelintekijän käsikirjan sekä kolme romaania, joista yksi on Praedor-novellikokoelma Vanha koira (Jalava 2004).

Tänä syksynä molemmilta tekijöiltä ilmestyy samanaikaisesti Praedor-uutuudet: ”Taivaan suuri susi” on Hiltusen kauan odotettu paluu lyhyistä Praedor-tarinoista tuttujen hahmojen pariin.  Vuorelan ”Käärmetanssija” on ensimmäinen Praedor-romaani.

Molemmat teokset julkaisee Arktinen Banaani.

Edellä mainitut teokset julkistetaan Fantasiapelit-liikkeessä (Kaivopiha, Helsinki) keskiviikkona 14.9. klo 17.00–20.00. Petri Hiltunen ja Ville Vuorela kertovat paikalla teostensa synnystä ja tulevista Praedor-hankkeista.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone