Mikael Gabriel -Leikkaamattomat haastattelut

mikael gabriel kuvaaja nana simelius

Mikael Gabriel -Leikkaamattomat haastattelut (dokumentti). Ohjaus Saku Perintö. 31 min. Sallittu. 2017.

Nykyään 27-vuotias ”koko kansan” Mikael Gabriel julkaisi debyyttialbuminsa jo vuonna 2009. Artistin toinen levy Pohjosen Poika levisi maailmalle Universalin kautta jo levy nousi Suomen virallisella albumilistalla sijalle 9. Vielä oltiin kaukana koko kansan lemmikistä mutta vuonna 2015 julkaistu Versus ja seuraavana vuonna Vain elämää räjäyttivät lopullisen lähtölaukauksen maata kiertävälle radalle. Kun joukkoon mahtuu vielä pari leffaroolia, 27-vuotias räppäri voi olla asemaansa tyytyväinen.

Mikael Gabriel – leikkaamattomat haastattelut riisuu artistin edestä kaiken turhan. Dokumentissa ei ole edes puhuvaa päätä kysymysten esittäjän roolissa. Kysymykset annetaan suoraan ruutuun ja artistin ei tarvitse kamppailla ruutuajasta egoilevan toimittajan kanssa. Pääosin Gabrielin omassa studiossa kuvatussa haastattelussa avoin ja välitön artisti vastaa sujuvasti ja harkitusti antaen itsestään kuvan jokaisen äidin unelmavävynä. Räppärin nuoruudesta ei kaiveta esiin sensaatioita ja muutenkin jutustelu pysyy tuttavallisen lämpimänä. Mikael Gabriel paljastaa pieniä palasia yksityiselämästään mutta pääpaino on julkisessa artistikuvassa. Tasapainoinen artisti pystyykin luontevasti punnitsemaan artistiminänsä ja arkiminänsä välisiä ristiriitaisuuksia.

Räppäri ei ole tekemisissä kaikkien sukulaistensa kanssa, entä kuka muodostui Vain elämää -porukasta läheiseksi kuin veli. Yleisesti ottaen Vain elämää saa dokumentissa suhteettoman suuren huomion. Toisaalta räppärin huomiot Vain elämää -kanssapelaajistaan ovat tarkkanäköisiä ja mielenkiintoisia. Artistille olisi voinut heittää muutaman yllättävän ja haastavan kysymyksen, sillä dokumentin yleisilme on turhankin seesteinen ja pyöreä.

Mikael Gabriel paljaana, ilman ylimääräistä tähtiloistetta tai uhoamista. Dokumentin perusteella räppäristä piirtyy fiksu ja filmaattinen kuva artistista, joka on jalat maassa ja tavoitteet maan kamaralla mutta samalla riittävän kunnianhimoinen tavoittelemaan aina vain suurempaa. Erityisesti Mikael Gabriel vaikuttaa pirun hyvältä tyypiltä!

J.A.Kaunisto

Mikael Gabriel -Leikkaamattomat haastattelut vuokrattavissa Elisa Viihteessä.

Elisa Viihteessä myös Mikael Gabrielin elämä ja Mikael Gabriel – Live.

Vuokrattavana myös Mikael Gabrielin tähdittämät elokuvat Bodom ja Pahan kukat.

(Foto Nana Simelius)

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone