Kevyttä yläpilveä -sarjaa kuvataan Nurmijärvellä: ”Luvassa on bensankatkua, romantiikkaa ja kaurakeksimaisemia” – tällaista oli kuvauksissa

Elisa Viihteen alkuperäissarjan Kevyttä yläpilveä kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä nurmijärveläisellä maatilalla.

Olemme peltojen keskellä, vanhan maatilan idyllisessä pihapiirissä. Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta. Huh hellettä.

Maatilan pihalle on tehty iso vesilätäkkö, jonka äärellä kuvattavassa kohtauksessa käydään kiivasta sananvaihtoa. Teinit väittelevät keskenään ja pian aikuisetkin puuttuvat sananvaihtoon.

kevyttä yläpilveä 2

Taavi Vartian ohjaama kahdeksanosaisen draamakomedia sijoittuu Nurmijärvelle.  Tarinan keskiössä on perunanviljelyyn keskittynyt sukutila ja sen kaksi sisarusta Vivian ja Linda, joita näyttelevät Vuokko Hovatta ja Elsa Saisio.

Mallina työskennellyt ja Espanjassa pitkään luksuselämää viettänyt Vivian (Saisio) palaa takaisin kotikonnuilleen aikeenaan pystyttää kansainvälinen luksushotelli Nurmijärvelle. Hänen suunnitelmissa on, että aikoinaan viljelymaaksi kuivattu järvi palautetaan takaisin paikoilleen uuden hotellin kylkeen. Kotilaansa pitävä Linda ei hyväksy suunnitelmaa, sillä toteutuessaan se hautaisi allensa tilan perunapellot sekä ”laittoman viljelmän”. Hanke repii myös Nurmijärven kuntalaisia.

”Teemme tästä suuren yleisön sarjan, joka kertoo tämän päivän Suomesta ja maaseudusta. Tavoitteena on siirtyä 50-luvun tangoista hiphop-countryyn. Sarjan keskeinen kysymys kuuluu, järvi vai ei”, vastaava tuottaja Seija-Liisa Eskola kommentoi.

”Urbaani maalaiskomedia on aika kiva määritelmä sarjalle. Kevyttä yläpilveä on  trasselia, bensankatkua, rautalankaa, romantiikkaa ja kaurankeksimaisemia. Hahmot ja tarina ovat uskottavia, Kaikki sarjassa nähtävä voisi tapahtua oikeassa elämässä, vaikkakin venytämme tilanteita äärimmlleen”, luonnehtii puolestaan ohjaaja Taavi Vartia.

elsa saisio

Espanjasta kotikonnuilleen muuttavaa tytärtä esittävä Elsa Saisio on tykästynyt sarjan omaperäiseen tyylilajiin.

”Sarja on rohkea ja rempseä. On piristävä poikkeus, että sarjassa näyttelee paljon lapsia ja nuoria. Lisäksi on ilahduttavaa, että jokaiselle on luotu vahvat persoonat”, Saisio toteaa.

vuokko hovatta

Kevyttä yläpilveä -sarjassa käsitellään kimurantteja sukulaissuhteita. Vuokko Hovatta on pohtinut sarjaa tehdessä, millaisia jännitteitä ja haasteita sukutiloihin liittyy.

”Perheen toinen tytär on lähtenyt maailmalle ja toinen jäänyt. Kahdenkymmenen vuoden aikana on tapahtunut paljon ja monenlaisia jännitteitä on syntynyt. Myös arjen haasteita riittää lasten kasvattamisessa ja toimeentulossa. Sarjasta löytyy paljon samaistumispintaa  suomalaisille. Mutta toki asioita vedetään hyvällä tavalla överiksi”, Vuokko Hovatta kuvailee.

 

vesa vierikko

Konkarinäyttelijä Vesa Vierikko esittää sukutilan vanhaa isäntää Raimo Holmia. Hän pitää sarjaa koukuttavana draamakomediana, joka sopii monenikäiselle katsojalle.

”Roolihahmoni Raimo on vanhan kansan jäärä. Hän muistuttaa paljon omaa isoisääni, tamperelaista kuorma-autoilijaa. Hänkin oli äreä mies”, Vierikko sanoo virnistäen.

leo honkonen

Muun muassa Tuntemattomasta sotilaasta ja Konttori-sarjasta tuttu Leo Honkonen pitää vanhaa maaseutumiljöötä perin mieluisana kuvauspaikkana. Etenkin nyt, kun sirkat soittavat ja linnut laulavat.

Hän esittää sarjassa Ville-nimistä kunnanvaltuutettua ja kasvisravintolanpitäjää, joka joutuu puolisonsa Lindan (Hovatta) kautta keskelle värikästä suurperhekuviota.

”Sarjassa on monenlaisia hahmoja ja asetelmia, jotka eivät ole kaikkein stereotyyppisimmistä päistä, joskin tällaista elämää eletään varmasti paljonkin”, Honkonen puntaroi.

Mielenpainuvin kohtaus on ollut Honkoselle tilalla kuvattu potturieha.

”Kohtaus on tärkeässä osassa sarjassa. Mukana oli noin 25 näyttelijää ja ainakin sata avustajaa. Pääsimme hyvään kesätunnelmaan suurella porukalla”, Honkonen myhäilee.

Laura Immosen ja Lassi Vierikon käsikirjoittama Kevyttä yläpilveä saa ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastossa 26.3. Sarjan tuottavat tuottavat Warner Bros. International Television Production Finlandin  Outi Limnell ja Seija-Liisa Eskola.

Alla lisää kuvia kuvauksisista.

kevyttä yläpilveä 4

kevytta ylapilvea
Lilja Kervinen ja Vesa Vierikko odottavat kohtauksen alkua.
kevyttä yläpilveä 3
Vesa Vierikko ja hänen vaimoaan näyttelevä Rea Mauranen kuuntelevat ohjaaja Taavi Vartian ohjeita.

kevytta yläpilvea 2

kevyttä yläpilveä 1

Kuvat ja teksti: Jouni Hirn

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone