Jääkiekon MM-kisat vuonna 2022 pelataan Euroopan nykyaikaisimmalla areenalla – Suomessa

jääkiekko mm18

Jääkiekon MM-kisat vuonna 2022 pelataan Tampereella.

Tampereella käynnistyy uuden areenan valmistumisen myötä uusi aikakausi ja vuoden 2022 MM-kisaisännyyden varmistuminen merkitseekin Tampereen kaupungille valtavasti.

Uuden hallin saaminen Tampereelle on ollut pitkä projekti. Suunnittelu alkoi vuonna 2006 ja tuolloin ajatuksena oli rakentaa areena Sorsapuistoon. Vuosien kuluessa paikkakin vaihtui, mutta sitä hienompaa on, että pääsemme vuonna 2022 pelaamaan kisat Euroopan nykyaikaisemmassa areenassa”, Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola iloitsee.

Tässä on myös symboliarvoa, sillä Suomen ensimmäiset jääkiekon MM-kilpailut pelattiin vuonna 1965 Tampereen jäähallissa Hakametsässä. Nyt, aivan kuten tuolloinkin, pelataan vastavalmistuneessa areenassa. MM-kisat ovat meille suuri mahdollisuus esitellä myös juuri parahiksi valmistuvaa ratikkaamme ja monia muita upeita aineksia, joista tamperelaisuus ammentaa veto- ja pitovoimaansa”, hehkuttaa Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa 13.-29.5.2022. Tampereella pelataan kisojen toinen alkusarjan lohko, kaksi puolivälierää, välierät ja mitalipelit. Toinen kisapaikkakunta on vielä hakusessa.

Tutustu Tampereen Kannen areenaan verkossa.

(Lähde Leijonat.fi)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone