Game of Thrones -tähti kertoo vaikeasta masennuksestaan – ajatuksissa jopa itsemurha

Game of Thrones -tähti Sophie Turner on puhunut kamppailustaan mielenterveysongelmia vastaan Dr Philin Phil in the Blanks -podcastissa.

23-vuotias näyttelijä kertoo joutuneensa ottamaan taukoa julkisuudesta saadakseen pahimmillaan itsemurha-ajatusten tasolle yltyneen masennuksen hallintaan.

Turner kertoo masennuksen vaatineen lääkehoitoa ja terapiaa. Erityiskiitoksen saa Sophien kihlattu Joe Jonas, jonka tuesta ja rakkaudesta on ollut paljon apua.

Sophien mukaan ongelmat alkoivat 17-vuotiaana – nuori nainen on kamppaillut masennuksen kanssa siitä lähtien. ”Minulle on suuri haaste päästä aamuisin ylös sängystä ja ulos asunnosta. Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen on suurin haasteeni”.

Itsemurha-ajatuksia Sophiella oli nuorempana.

Game of Thrones -menestys aiheutti lieveongelmia.  Sophien painoa ja näyttelijäntaitoja kritisoitiin erityisesti somessa.

Uskoin kaiken. Olen todellakin läski ja surkea näyttelijä. Hankin tiukemman korsetin ja minusta tuli hyvin kontrolloiva itseäni kohtaan”.

jatkuu…

Game of Thronesin kuvaustaukojen aikana Sophie vietti paljon aikaa sarjan toisen nuoren tähden, Maisie Williamsin kanssa. Lopulta kaksikon välinen riippuvuus meni jo epäterveelle tasolle.

Maisie oli Sophien uskottu mutta molemmat olivat omalta osaltaan samassa tilanteessa. Kaksikko luotti vain toisiinsa ja sosiaaliset suhteet ulkomaailmaan unohtuivat.

Sophie kertoo lääkityksen ja terapian auttaneen suuresti. Myös suhde Joe Jonakseen on enemmän kuin tärkeä.

Rakastan nykyään itseäni, tai ainakin enemmän kuin ennen. Kun joku kertoo joka päivä rakastavansa sinua, se saa sinut rakastamaan myös itseäsi”.

(Älä jää yksin masennuksen ja itsemurha-ajatusten kanssa. Apua saa mm. Suomen Mielenterveysseurasta)

(Daily Mail)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone