Eurovisionin laulukilpailu 2017 – Portugali sekä tuomaristojen että äänestävän yleisön suosikki, Ruotsi ’vasta’ viides

Portugali on voittanut Eurovisionin laulukilpailun Ukrainan Kiovassa. Kyseessä on Portugalin ensimmäinen viisuvoitto.

Salvador Sobralin esittämä Portugalin viisukappale Amar Pelos Dois johti kilpailua jo tuomariäänien jälkeen. Eri maiden tuomaristojen pisteiden jälkeen Bulgaria oli toisena ja Ruotsi kolmantena. Myös Australia ja Alankomaat saivat runsaasti tuomaristojen antamia ääniä. Ennakkosuosikki Italia sai vasta seitsemänneksi eniten tuomaripisteitä.

Ennen yleisöääniä Portugalin johto Bulgariaan oli vain 50 pistettä.

Yleisöäänet sekoittivat suuresti pakkaa. Ranska sai kymmenenneksi eniten yleisöääniä ja teki jättiharppauksen ollen lopulta 12. Myös Unkari ja Romania saivat runsaasti yleisöääniä. Belgian saatua neljänneksi eniten katsojien ääniä, maan lopullinen sijoitus oli myös neljäs. Ruotsi ylsi viidenneksi ja Italia jätettiin kuudenneksi. Suuria putoajia olivat Australia, joka yleisöäänien jälkeen putosi neljänneltä sijalta yhdeksänneksi ja Alankomaat, joka tipahti tuomaripisteiden lupaamalta viidenneltä sijalta lopulliselle sijalle 11. Norja oli myös loppupisteissä kymmenen parhaan joukossa.

Moldova sai kolmanneksi eniten yleisöääniä ja loppusijoitus on myös pronssia. Hopeapaikalle ylsi Bulgaria ja Portugali ansaitsi parhaat pisteen niin ammattituomareilta kuin yleisöltä.

Portugalin voitto oli lopulta selvä (Portugali 758 – Bulgaria 615). Moldova, Belgia ja Ruotsi jäivät voittajasta noin 300 pistettä.

Espanja ja Saksa olivat kaksi viimeistä maata. Myös isäntämaa Ukrainan sijoitus oli surkea, kolmanneksi viimeinen.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone