Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Kolmistaan ylittää hyvän maun rajat reippaasti – älä ota sitä liian vakavasti

kolmistaan sarja (2)

Elisa Viihteen brittiläiseen Threesome-sarjaan perustuva hyvän maun unohtava komediauutuus Kolmistaan jatkaa Pää edellä  -sarjan viitoittamalla kieli poskessa ja törky huulessa -linjalla. Sarjan kolme ensimmäistä jaksoa on nyt katsottavissa Elisa Viihteestä.

Kolmistaan on kuin Pää edellä -revittelyn sisäsiistimpi pikkusisko, jolla on kuitenkin tuhmat puheet hallussa. Sanailu ja yleinen häslääminen ei välttämättä sovi herkimmille.

Kimppakämpässä asuvat elämässään viihtyvä kolmikko Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) ovat vaiheessa, jossa ei olla enää aivan nuoria ja kolmenkympin rajapyykki vaikuttaa pelottavalta hypyltä tuntemattomaan. Onneksi bileet ja ryyppääminen on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Tai siltä vielä ensimmäisessä jaksossa vaikuttaa. Kaikessa elämänsä jakava kolmikko päätyy huuruisten vaiheiden jälkeen harrastamaan kimppaseksiä (kuka, mitä, miten ja kenen kanssa, se jääköön paljastamatta) ja lopputuloksena Vilma toteaa olevansa raskaana. Melkoinen 30-vuotislahja.

Ai niin, Markus on homoseksuaali ja sarjassa riittää kyllästymiseen asti kliseistä juttua takapuolista ja sinne työnnettävistä esineistä. Välillä hauskaa, toisinaan ei. Kun ensimmäisessä jaksossa huumoria riittää vielä työpaikalla masturboinnista, ollaan huomaamatta törkyhuumorin lähteillä. Verrattuna vaikkapa jo mainittuun Pää edellä -sarjaan, Kolmistaan on kiltimpi ja pienemmillä hampailla varustettu, mutta parhaimmillaan meno on reipasta ja anteeksipyytelemätöntä. Erityisesti kiinnostaa Pamela Tolan selviytyminen riehakkaan biletytön roolista. Mainiosti Tolalta irtoaa myös ”törkyily” ja hän on selkeästi yksi pojista. Pissa-kakka-erite -tyyppinen huumori ei ole Tolalle ongelma ja sarjan toisessa jaksossa hänet nähdään täysin alasti.

kolmistaan 22

Eero Ritalan esittämä Seve on sarjan hyvää tarkoittava mutta aina ongelmiin joutuva ”mies jonka ympäriltä tuolit viedään” -tyyppi. Seve ei ole penaalin teräväkärkisin kynä – pikemminkin se rikki pureksittu nysä, josta katkeaa kärki aina kriittisellä hetkellä. Seveä ei voi sanoa suoranaisesti tyhmäksi mutta vastuullisuus ja luotettavuus eivät sovi miestä kuvaaviksi termeiksi. Sevestä isä? Ehkä seuraavassa elämässä.

Lauri Tilkasen Markus on enimmän osan ajasta söpö. Miehen asema on toimia kolmikon rahoittajana ja jonkinlaisena järjen äänenä. Markuksen tärkein ominaisuus tuntuu olevan homous – miehelle sattuu yllättävän paljon asioita pelkästään seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Toisaalta Markus on pahasti sitoutumiskammoinen kuten koko kolmikko.

Ennakkokatselun perusteella ensimmäisessä jaksossa päivän puheenaiheina on työpaikkamasturboinnin lisäksi Seven ”duuni” siemennesteen luovuttajana. Sarjassa asioihin tartutaan sopivan ripeästi ja häpeilemättä. Kolmikko ei ajattele tekemisiään etukäteen ja jos yleensä ajatellaan, niin krapulassa ja laput silmillä.

Toisessa jaksossa pedataan tapetille koko sarjaa pyörittävä avainkysymys – mitä siellä sänkyssä tehtiin ja kenen kanssa? Käsikirjoittajat ottavat kolmiohärdellistä kaiken irti ja hulvaton hapuilu seksiyön tähteillä antaa katsojan nauruhermoille ärsykettä. Ja seksistähän on puhetta joten herkimmät mielensäpahoittajat tietävät, että pippelistä ja pimpistä riittää juttua.

Tästähän tarina vasta alkaa, matka kohti kolmen kokonaisuuden muuntumista neljän yhteisöksi. Poikkeuksellista on että molemmat isäehdokkaat pysyvät mukana kuvioissa. Kuten Markus toteaa jaksossa kuusi, Markuksesta ja Sevestä tulisi kahdestaan ihan pätevä yhden kokonaisen isän korvaava yksikkö.

Kolmistaan on kevyttä kesäpäivää ja hulvatonta perjantaita, lauantai-illan huumaa ja sunnuntain alapainetta. Älä ota sitä vakavasti.

Kolmistaan-sarjaa voi katsoa Elisa Viihteen Vuokraamosta ja Aitio-ohjelmakirjastosta.

Teksti: J.A.Kaunisto

Kuvat: Jaana Rannikko

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone