Eero Aho hyppäsi Komisario Koskisen rooliin – katso, kuinka Seppo Jokisen dekkareista tehdään tv-sarjaa

Parhaillaan kuvattava Koskinen -sarja seuraa Tampereen väkivaltarikosyksikön työtä. Rikosdraamasarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-dekkarisarjaan, jonka 26 .teos Siipirikkoiset on julkaistu ääni- ja e-kirjana Elisa Kirjassa.

Koskinen-rikossarjan ensi-ilta on syksyllä 2021. Sarja tuotetaan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan ohjaa Lauri Nurkse.

Komisario Sakari Koskisen roolissa nähdään kokenut näyttelijä Eero Aho. Rooliin valmistautuessaan hän tapasi Tampereen poliisin väkivaltayksikössä työskennelleen poliisin. Ahon mukaan keskustelut nousivat tärkeään rooliin työtehtävään valmistautuessa.

”Se tavallaan vapautti minut näyttelemään vähän toisella tavalla. Lähestyin roolia oikean poliisin näkökulmasta. Roolihahmoni ei ole tiukka poliisi, joka ratkoo pelkästään rikoksia, vaan työ menee hänellä myös syvälle omiin tunteisiin”, Aho luonnehtii Koskista.

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi kohtaavat muun muassa sarjamurhaajan, jalokiviryöstön, tuhopolton sekä erilaisia muita henkirikoksia. Juttu jatkuu kuvien jälkeen…

Helmikuisena pakkapäivänä kuvattiin kohtausta, jossa Tampereen Ratinan kävelysillan alta löytyy ruumis. Koskinen pyöräilee sattumalta paikalle ja rento vapaapäivä vaihtuu hetkessä rikospaikkatutkintaan.

Ennen kuvauksia Aho tutustui Seppo Jokisen dekkarituotantoon, mutta hän jätti tarkoituksella lukematta kokonaisia kirjoja.

”Keskityin tarkoituksella enemmän sarjan käsikirjoitukseen, koska proosa on eri asia kuin tv-sarjan tekeminen.”

Aho kertoo tavanneensa Jokisen muutamia kertoja ja jutelleensa hänen kanssaan erittäin hyvässä hengessä.

”Seppo on hyvin innoissaan sarjasta. Hän on antanut meille sarjan suhteen vapaat kädet, että tehkää mitä haluatte. Hän on käynyt myös kuvauksissa ja ollut käsittääkseni tyytyväinen näkemäänsä. Jos Seppo on tyytyväinen sarjan lopputulokseen, muutkin saavat hyväksyä sen”, Aho summaa.

Aho tekee sarjassa ensimmäisen ison poliisiroolinsa. Hän toteaa, että dekkarimaailma oli hänelle ennestään melko vieras.

”En ole lukenut rikosromaaneja muutamaa Jo Nesbøa lukuun ottamatta. Luen enemmän elämäkertoja, historiikkeja ja muita romaaneja. Ajan puutteen takia lukemiseni painottuu pitkälti käsikirjoituksiin.”

Ahon mukaan luvassa on realistinen kuvaus poliisin työstä. Tarinaan liittyvät olennaisesti myös ihmissuhteet ja perheet.

Seppo Jokinen nousi jo 1990-luvun lopulla kotimaisten rikoskirjailijoiden kärkijoukkoon. Erityisen tarkasti hänen tekemisiään seurataan hänen kotikaupungissaan Tampereella. Aho on aistinut sen kuvauksissa.

”Sarjaan on luvassa hienoa Tampere-kuvaa. Tunnen kaupungin ennestään hyvin, koska mummolani oli täällä”, Oulussa syntynyt, mutta Helsingissä varttunut Aho kuittaa.

Teksti ja kuvat: Jouni Hirn

Seppo Jokisen 26. Koskinen-dekkari Siipirikkoiset on yksinoikeudella ääni- ja e-kirjana Elisa Kirjassa Tutustu Koskinen-dekkareihin täällä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone