Downshiftaajat-tähtien joulumuistoja – ”Joulupukki hyppäsi puutarha-aidan yli saksihypyllä”

ds-nosto

Suositun Downshiftaajat-sarjan toinen kausi käynnistyi Elisa Viihteessä joulukuun puolivälissä. Sarjan pääosan esittäjät kertovat seuraavassa joulumuistojaan ja tunnelmiaan.

Pirkka-Pekka Petelius toivoo joululahjaksi maailmanrauhaa.

”En kaipaa varsinaisia lahjoja, koska olen saanut elämältä kaiken. Maailmanrauhan lisäksi toivon lisää terveitä päiviä”, Petelius sanoo.

Peteliuksen rakkaisiin joulumuistoihin lukeutuu hauska joulupukkiepisodi.

”Asuimme Kouvolan Männistöntiellä ja kuinka ollakaan me lapset odotimme kovasti joulupukkia. Näimme ikkunasta kuinka pitkä joulupukki juoksi talomme ohi ja hyppäsi naapurin puutarha-aidan yli saksihypyllä. Samaan aikaan isä oli lähdössä mukamas hakemaan pukkia. Sanoin isälle, että jos et saa sitä kiinni, niin kamppaa”, Petelius muistelee nauraen.

Petelius muistaa hämärästi myös joulupukin sylissä vietetyn hetken.

”Joulupukki pyysi istumaan polvelleen. Istuin ja tuijotin pukkia koko ajan jännittyneenä. Huomasin, että pahvinaamarin alla ruvetaan nauramaan. Kaiken lisäksi pukki tuoksui isälle. Hänellä oli varmasti hauskaa, kun tuijotin niin intensiivisesti.”

Petelius on säilyttänyt joulun suhteen lapsenuskonsa.

”Minulle joulupukki on olemassa. Se on ikuinen.”

wanda-dubiel

Kakkoskaudelle mukaan tullut Wanda Dubiel valmistautuu rauhalliseen kotijouluun. Hänen parhaat joulumuistot liittyvät lapsuudenkotiin Mikkelin Otavassa.

”Asuimme maaseudulla. Siellä viettämäni lapsuuden joulut olivat taianomaisia. Kotimme oli kaunis ja sitä ympäröivät lumiset maisemat. Vietimme joulua ison suvun kanssa”, Dubiel muistelee.

Eero Ritala ei tunnustaudu jouluihmiseksi. Lahjojen ostamisen sijaan hän aikoo lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen.

Ritalan joulutraditioihin lukeutuu Rakkautta vain (Love Actyally) -elokuva, jonka hän nimeää maailman parhaaksi jouluelokuvaksi. Suunnitelmissa on katsoa myös astetta raisumpi joululeffa.

Arto Halosen Joulubileet olisi kiva katsoa pitkästä aikaa uudestaan. Näin elokuva ensimmäisen kerran 17-vuotiaana. Se räjäytti nuoren miehen tajunnan. Ymmärsin, että tällaistakin tehdään Suomessa.”

dowshiftaajat-12

Kyynärpäätaktiikalla työelämässä etenevää perheenäitiä sarjassa esittävä Niina Lahtinen aikoo levätä ja lukea kirjoja jouluna.

”Joululahjatoiveita ei ole, mutta pukki on jaksanut aina yllättää. Jännityksellä odotan. Jos en saa mitään, pitää syödä konvehteja ja juoda glögiä”, Lahtinen heittää.

Joulu on kiireiselle näyttelijälle ennen kaikkea perhejuhla, jolloin vietetään aikaa yhdessä.

”Pidän perheestä ja lomasta, ja jouluhan on oiva yhdistelmä niitä. Jouluna on myös aikaa leipoa. Olen viime vuosina tehnyt erilaisia joulukakkuja ja piirakoita. Ne ovat minun joulubravuurini”, Niina innostuu.

 

Downshiftaajien toinen kausi on katsottavissa vain Elisa Viihteen Aitiossa ja vuokraamossa neljässä osassa.

Lue myös: Tästä syystä Downshiftaajat koukuttaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone