Deep Purplen alkuperäinen laulaja täytti 74 vuotta – muistetaan myös miehen muusikon uran päättäneestä törkeästä huijauksesta

Deep Purple -yhtyeen alkuperäisenä laulajana tunnettu Rod Evans on täyttänyt 74 vuotta. Evans oli mukana Purplen kolmella ensimmäisellä albumilla. Evans sai kenkää bändistä vuonna 1969.

Evans tunnetaan myös vähemmän hohdokkaasta palasta musiikkihistoriaa, joka päätti käytännössä miehen uran.

Vuonna 1980 Evans houkuteltiin epämääräisen manageritoimiston toimesta huijaukseen nimetään ”The New Deep Purple” tai ”Bogus Deep Purple”.

Kyseinen manageritoimisto oli aikaisemmin käärinyt rahaa laittamalla maailmalle huijausmielessä koottuja nimibändejä. Manageritoimiston värväämästä Steppenwolf-virityksestä ja sessiomuusikoista koottiin Evansin johdolla uusi Purple. Luonnollisesti lupa-asioita ei kyselty, vaan Evansista tehtiin uuden Purplen nokkamies, koska hän nyt sattui olemaan bändin ex-jäsen. Varsinaisesti Purpe oli tuolloin hajonnut ja jatkoi toimintaansa vasta vuonna 1984.

Uusi Purple teki kiertueen Yhdysvalloissa ja sekavan sotkun jälkeen myös Deep Purplen manageriporras lähetti lakimiehet asialle. Evans tuomittiin 670 000 dollarin korvauksiin bändin nimen laittomasta käytöstä. Koska mies ei pystynyt maksamaan, hänet määrättiin menettämään tulevat tekijänoikeuskorvaukset aikoinaan Deep Purplen kanssa tekemistään albumeista.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone