Arvio: ”Konttorin toisella kaudella Sami Hedbergin esittämä toimistovirtahepo pääsee lopullisesti irti”

Brittiläisen kulttisarjan The Officen  suomalaisversion Konttorin toinen kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihteeseen torstaina 26.10.

Elisa Viihteen osalta Konttori on ollut mainio satsaus. Sarjan läpikäymät työyhteisöön ja yhteisödynamiikkaan piikkiä tökkivät huomiot ovat yleismaailmallisia. Lähes jokaisella meistä on tarinoita työyhteisön keisareista ja narreista, joiden toimille nauretaan  – tai itketään – kahvitaukojen jatkokertomuksina.

Koska Konttori perustuu tiukasti alkuperäiseen The Office-sarjaan, suomalaisessa versiossa on paljon tuttua. Vitseja voi miettiä sellaisenaan alkuperäisestä sarjasta Ricky Gervaisin suusta Sami Hedbergin lausumiksi. Kotimaisessa versiossa juuri eroavaisuudet tuovat tilanteisiin uutta virtaa. Toisella tuotantokaudella varsinkin Hedbergin esittämä toimiston kaikkivoipa esimies, kaikkien janoisten työmuurahaisten sankari ja alfauros, pääsee lopullisesti irti. Hedberg ei turhaan riehu ja mekkaloi, miehen komedia on hienovaraista ja parhaimmillaan huomaamattoman vähäeleistä. Hedberg on sisäistänyt roolinsa. Toimistopäällikön hahmoon on saatu lisää sinisilmäisyyttä, moukkamaisuutta ja suoranaista järjen köyhyyttä. Mies ei vain ymmärrä – tai jos ymmärtää niin viiveellä. Seuraavana päivänä.

Edellämainittu ei kuitenkaan tarkoita, että Hedbergin esittäisi sarjan läpi soolonumerona. Konttorin muu väki on tiiviimmin mukana kuin ensimmäisellä tuotantokaudella. Pyry Äikään esittämä Timo ja Antti Heikkisen näyttelemä Jaakko saavat enemmän tilaa ja tila otetaan myös haltuun. Timon ja Jaakon keskinäinen nokittelu lähtee ilkeästi lapasesta. Varsinkin Pena Markkasen siipimies Jaakko saa enemmän toiminta-aikaa ja vastuuta. Paula Siimeksen esittämälle Aunelle annetaan mahdollisuus pirskahdella ja korottaa ääntään.

Sarjan toista kautta värittävät YT:t. Pena Markkanen alustaa yhteistoimintaneuvottelut konttorin väelle todella mehukkaaasti. Vitsillä sisään ja suoraviivaisella tölväisyllä asiaan. Ylemmän johdon paikalle lähettämä ”ankeuttaja” joutuu huomaamaan Penan valitsevan puolensa yllättävänkin selkeästi.

Yleisesti ottaen epäkorrekti toimiston virtahepo järjestetään kiitettävän herkullisiin tilanteisiin. Toimistosta löytyy transsukupuolinen työntekijä. Aiheesta saadaan irti tummaa komediaa, äkkiväärää draamaa ja erityisesti viihdyttävää tapahtumien vyöryä. ”Mekkomies” saa koko toimiston virittyneeseen tilaan – pomokaksikko hankkii tilanteen selvittämiseksi jopa homotutkan. ”Gigantissa vois olla”.

Uuden kauden neljännessä jaksossa myötähäpeältä ei voi välttyä Penan hoitaessa tärkeät liikeneuvottelut kaikin puolin väärin – tai lopputuloksen kannalta oikein. Hillitön neuvottelusessio menee viihteen puolelle ja konttoripäällikkö kokee myös todellisen pikaromanssin.

Konttorin toinen kausi vaikuttaa kolmen jakson perusteella takuuvarmalta laatutuotteelta. Jos viihdyit ensimmäisen kauden parissa (suomalainen versiointi etenee odotetusti toiselle tuotantokaudelle, toinen kausi vain lisää vettä Konttorin (ja Sami Hedbergin) myllyyn. Se tunne, kun huomaat Pena Markkasen ajautuvan tilanteeseen, joka on kuin se kuuluisa savannin eläin posliinikaupassa.

Teksti: J.A.Kaunisto

Kuva: Solar Republic / Alvi Pakarinen

Konttorin toinen kausi Elisa Viihteessä.

Katso Konttorin ensimmäisen kauden jaksot Elisa Viihteessä.

Katso USA:n Konttori Elisa Viihteessä.

Lue Mesta.netin artikkeli sarjan ensimmäisestä kaudesta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Olisko mahdotonta, että tämä sama tyyppi ei olis ihan joka päivä tv ssä. Naama kuluu ja alkaa tympiä..

  2. Saatan kuvitella että taas ”luvassa” Samin napatanssia, tyttömäisiä ulinoita ja silmien pullistelua. Ei kiitos. Muutenkin tän jätkän sais laittaa karanteeniin telkasta ainakin vuodeksi. Kiitos.

Kommentit suljettu.