Aku Hirviniemi kommentoi ahdistelusyytöksiä

Mediatietojen mukaan näyttelijä Aku Hirviniemi on saanut syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan väitetyt teot on tehty kesäkuun lopulla.

Hirviniemi kirjoittaa asiasta itse Facebook-sivuillaan.

Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa”.

Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut”.

Jälkeenpäin kyseisen illan tapahtumia arvioidessani ymmärrän, että käytökseeni voi kohdistua moitteita. En kuitenkaan katso, että toimintani kyseisissä tilanteissa olisi ollut luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa”.

Hirviniemi ei voi suuremmin kommentoida kesken olevaa asiaa. Näyttelijä painottaa syyttäjän ajaneen asiaa tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Hirviniemi toteaa myös tuomitsevansa jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun. ”Kuitenkin, jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun”.

Lue Aku Hirviniemen Facebook-päivitys kokonaisuudessaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone