Afromikko on nyt Michael Bleu – artisti kertoo muutoksen syyt

Afromikko eli Mikko Kananoja vaihtaa artistinimeä – Afromikko on nyt Michael Bleu.

Artisti toteaa nimen olevan nykyään ongelmallinen, loukkaava. Nimi tuli aikoinaan artistin käyttämästä hiustyylistä.

”Olen ollut ”Afromikko” kutakuinkin vuodesta 2004 lähtien, jo ennen artistiuttani. Joku kaveri keksi sen nimen hiustyylistä johtuen. Nimi seurasi mukana ja siitä tuli melko yleinen juttu. Kun rupesin tekemään suomenkielistä musiikkia vuonna 2010, nimi nousi pintaan ja sillä mentiin. Se oli selkeä valinta ajatellen tyyliäni ja musiikkiani.

Yli viidentoista vuoden aikana maailma on muuttunut, ja todellakin oikeaan suuntaan. Asioiden nimiin, niiden historiaan, sekä niiden taustalla oleviin merkityksiin on ruvettu kiinnittämään huomiota. Minulle etuliite ”Afro” oli kytky hiustyyliin, ja musiikkini juuriin. Olen nyt oppinut ymmärtämään sen koko merkityksen, sen oikeassa kontekstissa. 

Olen tehnyt suurella sydämellä ja jatkuvalla kunnianosoituksella soul-musiikkia, joka on afroamerikkalaista musiikkiperintöä. Olen siitä loputtoman kiitollinen, että tällaista musiikkia on olemassa, ja kuinka mahtavaa sitä on tehdä suomen kielellä. Suomenkielisiä soul-biisejä ammatikseen kirjoittavia tyyppejä on minun lisäkseni täällä todella vähän. 

Nykyään tiedän, että artistinimi on ongelmallinen. Valkoisena miehenä se ei ole osa minun perintöäni, eikä tarkoitukseni ole ollut koskaan sitä omia. Vaikka aikomukseni on ollut aina ainoastaan kunnioittaa sitä perintöä, pyydän anteeksi. Olen keskustellut aiheesta useiden ystävien, kollegoiden sekä tuttavien kanssa ja tullut siihen selkeään johtopäätökseen, että vaihdan artistinimeäni. Musiikki jatkaa samaa kulkuaan ja se on minulle kaikkein tärkeintä: musiikki, ei se minkä nimen alla sitä teen. 

Tästä hetkestä eteenpäin artistinimeni on Michael Bleu. Olen toiminut sillä nimellä tämän artistiprojektini ulkopuolella jo vuosia, joten se on minulle kaikkein luonnollisin valinta. Nimenmuutos on pyörinyt jo vuosia mielessä ja koen, että tämä nimi antaa minulle vieläkin henkilökohtaisemman sidoksen musiikkiini”

Michael Bleun uusi albumi julkaistaan 11. syyskuuta. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Nolouden huipentuma on saavutettu. Hiustyyliin viittava nimi vaihdetaan ja pyydellään anteeksi.

    1. Ei tässä oo mitään noloa. Juurihan se tuossa tekstissäkin sanotaan, että se on paljon muutakin kuin vaan hiustyyli ja ymmärrän hyvin että tällä loukkaantujien aikakaudella kaikesta suututaan. Ei sille mitään mahda et muusikot ottaa varovasti. Ja tuolta nuorijengiltä on pakko pyytää anteeksi, jos ei niin sano niin sit sitä oltais vaatimassa.

Kommentit suljettu.