Wonder Woman saapuu nettivuokraamoon – tiesitkö tätä Ihmenaisesta?

wonder women

Jättihitiksi muodostunut supersankariseikkailuelokuva Wonder Woman saapuu nettivuokraamoon maanantaina 9. lokakuuta.

DC Comicsin sarjakuvahahmo Wonder Woman eli Ihmenainen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista naispuolisista supersankareista. Tiesitkö näitä faktoja?

  • Ihmenainen kuuluu DC Comicsin ”kolmeen suureen” Teräsmiehen ja Batmanin ohella. Ihmenainen on lähes yhtä voimakas kuin Teräsmies. Hän ei ole täysin haavoittumaton.
  • Wonder Woman sai teatteriensi-iltansa kesäkuussa. Siitä tuli kesän suosituin elokuva ja eniten tienannut supersankarileffa 15 vuoteen. Elokuvan kokonaistuotto on tähän mennessä yli 820 miljoonaa dollaria.
  • Wonder Woman oli pitkäaikainen projekti. Kehitystyö alkoi jo vuonna 1996 ja vasta yhdeksän vuotta myöhemmin Patty Jenkins allekirjoitti sopimuksen elokuvan ohjauksesta. Kuvaukset alkoivat marraskuussa 2015 ja päättyivät toukokuussa 2016. Elokuvaa kuvattiin Englannissa, Ranskassa ja Italiassa.
  • Wonder Woman valmistui 149 miljoonan dollarin budjetilla. Se on kautta aikojen kallein naisohjaajan ohjaama elokuva. Edellinen ennätys oli Fifty Shades of Greyn ohjaajan Sam Taylor-Johnsonin nimissä.
  • Elokuvan pääosassa nähdään kuvankaunis israelilainen Gal Gadot. 32-vuotias Gadot edusti maataan vuoden 2004 Miss Universum –kilpailussa. Elokuvamaailman tietoisuuteen hän nousi Gisele Yasharin roolista kolmessa Hurjapäät-elokuvassa. Hän sai lisäarvostusta tekemällä vauhdikkaat stunttinsa itse. Gadot osallistui James Bond -elokuvan 007 Quantum of Solacen koekuvauksiin, mutta haussa ollut Bond-tytön rooli meni lopulta Olga Kurylenkolle.
  • Wonder Woman sai hyvän vastaanoton kriitikoilta. Etenkin Gadotin osuutta hehkuteltiin monissa arvosteluissa. Helsingin Sanomien Jussi Alroth kirjoitti, että ”melkein kaksikymmentä vuotta meni, ennen kuin saatiin kunnon supersankarielokuva, jonka pääosassa on nainen”.

Wonder Woman on hyvä elo­kuva, ennen kaikkea pääosaa esittävän Gal Gadotin ansiosta. Gadot on erinomainen tarunhohtoisen Wonder Womanin roolissa – aito, tunteellinen ja voimakas, Alroth luonnehti.

    • Ihmenaisen hahmo on saanut osakseen laajaa arvostusta. YK nimitti Ihmenaisen naisten ja tyttöjen voimaannuttamisen kunnialähettilääksi lokakuussa 2016.
    • Naissupersankarin tarina ei jää tähän Jatko-osa Wonder Woman II saa ensi-iltansa 13. joulukuuta 2019.

Wonder Womanin voi katsoa Elisa Viihteen vuokraamosta 9.10. alkaen.

Kuvahaun tulos haulle elisa viihde rakkautta ja anarkiaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone