Varasto 2 -elokuvan kuvaukset saatiin päätökseen – ”Luvassa hauska ja elämänmakuinen komedia”

varasto 2 kuvaus

Varasto-elokuvan jatko-osan kuvaukset päättyivät helsinkiläisessä rautakaupassa torstaina. Odotettu komedia saa ensi-iltansa vuoden 2018 helmikuussa.

Elokuvan kuvauksia on tehty viimeisen kuuden viikon aikana etupäässä Itä-Helsingin lähiöissä, Kontulassa, Laajasalossa ja Vuosaaressa.

Varaston jatko-osassa Kari-Pekka Toivosen esittämä Rousku ja Aku Hirviniemen esittämä Raninen pakenevat työttömyyden kurjuutta perustamalla remonttialan yrityksen. Tässä tapauksessa kaikki ei suju kuin elokuvissa.

Keskiviikkona elokuvaa kuvattiin Helsingin Kampissa sijaitsevan rautakaupan kellarivarastossa.

Klaffi napsahtaa.

Kytkin vinkuu ja käryää, kun Rousku ja Raninen laskeutuvat kellarin luiskaa valkoisella pakettiautolla. Kaksikkoa on vastassa Minttu Mustakallion esittämä Karita. Parinkymmenen sekunnin kohtaus saadan nopeasti purkkiin.

varasto minttu

Tupakkaa kiskovaa Karitaa esittävää Minttu Mustakalliota viimeistellään kuvauksiin. Takana olevaa ohjaajaa Taru Mäkelää huvittaa.

 

Taru Mäkelän ohjaama ja Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittama Varasto 2 -komedia on jatkoa vuoden 2011 Varaso-hittielokuvalle, joka keräsi elokuvateattereissa yli 200 000 katsojaa. Elokuva voitti Jussi-gaalassa Yleisö-Jussin.

Elokuvien välissä on kuusi vuotta. Rouskun ja Karitan saama lapsi on kasvanut teini-ikäiseksi. Tytärtä näyttelee elokuvadebyyttinsä tekevä Emilia Karilampi, 18.

Ohjaaja Taru Mäkelän mukaan kuvauksia on leimannut aito jälleennäkemisen riemu, koska näyttelijät ja tekijät ovat lähestulkoon samoja kuin ykkösosassa.

”Kuvauksissa oli alusta lähtien sellainen pöhinä, että mennäänpä katsomaan mitä Rouskulle ja Raniselle kuuluu”, Mäkelä sanoo.

varasto kp

Kari-Pekka Toivosen esittämä Rousku ryhtyy yrittäjäksi jatko-osassa.

 

Ensimmäinen osa pohjautui edesmenneen kirjailijan Arto Salmisen (1959-2005) samannimiseen romaaniin. Jatko-osaan on laadittu alkuperäiskäsikirjoitus kirjan hahmojen pohjalta.

”Ensimmäisen elokuvan lähtöajatuksena oli, että suomalaisissa elokuvissa esiintyy hyvin vähän tavalista työtä tekeviä duunareita ja perusarkea. Leffojen hahmot ovat usein narkkareita, rikollisia tai edustavat korruptoitunutta yläluokkaa.”

”Kutsumme Rouskua ja Karitaa Kontulan Kardashianeiksi. He ovat omaperäisiä, mutta heidän elämäntyylinsä on hyvän tavallinen. He pyrkivät käymään töissä ja kasvattamaan lapsensa mahdollisimman hyvin. Luvassa on hauska, rouhea ja elämänmakuinen elokuva”, Mäkelä pohtii kuvaustauolla.

Voit katsoa ensimmäisen Varasto-leffan Elisa Viihteen vuokraamosta tai Aitio-ohjelmakirjastosta.  Voi vuokrata elokuvan myös kertamaksulla ilman Elisan asiakkuutta.

 

Osallistu arvontaan ja voit voittaa pääsyn Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestarin kanssa järjestettävään VIP-näytökseen.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone