Uusi radiokanava aloitti Suomessa – ”täyttää musiikillisen tyhjiön ja käsittelee aiheita, joita ei radiossa juuri ole kuultu”

Hakkeriradio aloitti toimintansa pääkaupunkiseudulla FM-taajuudella 105,8MHz ja myös nettiradiona.

Uusi radiokanava erikoistuu elektroniseen musiikkiin ja digitaalisiin ilmiöihin.

Hakkeriradio käsittelee asiaohjelmissaan informaatioteknologian aiheita muun muassa tietoturvaan,kyberrikollisuuteen, retroiluun, pelaamiseen ja e-urheiluun liittyen.

Soitettava musiikki koostuu yksinomaan konemusiikin eri alalajeista, kuten trance, progressive house ja techno. Hakkeriradion perustajan Antti Lihavaisen mukaan Suomeen on kaivattu pitkään omaa konemusiikille omistettua radiota.

”Tavoitteenamme on vastata tähän huutoon ja lisäksi käsitellä aiheita, joita ei radiossa juuri ole kuultu”, Lihavainen sanoo.

Kanavalla vaalitaan myös demoskene-kulttuuria tracker-musiikin muodossa. Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö lisäsi digitaalista kulttuuria edustavan demoskenen Elävän perinnön luetteloon vuonna 2020.

Hakkeriradio toimii aloittaessaan kolmen kuukauden lyhytaikaisella radioluvalla. Pidemmänaikavälin tavoitteena on saada ohjelmistotoimilupa jatkuvaan toimintaan.

Hakkeriradion perustaja on vantaalainen diplomi-insinööri Antti Lihavainen. Teknisestä toteutuksesta vastaa pieni ydinryhmä, sisältöjen koostuessa alkuvaiheessa sisältöyhteistyöstä muunmuassa podcastien ja muusikoiden kanssa. Hakkeriradio.fi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone