Uudessa Häräntappoase-sarjassa nähdään kahden tytön kesäromanssi – käsikirjoittaja Oskari Sipola kommentoi muutosta: ”Tämä on uusi tulkinta, jolle kannattaa antaa mahdollisuus”

Uuden Häräntappoase-sarjan kuvaukset on saatu päätökseen. Petra Lumenoksan ohjaama sarja nähdään .Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalvelussa keväällä 2021.

Anna-Leena Härkösen vuonna 1984 julkaistuun klassikkoromaaniin pohjautuvan uuden Elisa Viihde -alkuperäissarjan roolitus julkistettiin maanantaina.

Allu Korvaa esittää Carola Hakola (keskellä). Kerttu Hurmeen roolissa nähdään Rebekka Baer ja Allun serkkua Rutasta esittää Noa Lange.

Huomiota herätti keskeinen muutos: Alpo ”Allu” Korva vaihtuu Alexandraksi eli sarjassa nähdään kahden tytön välinen kesäromanssi.

Pirkanmaalla kuvatun sarjan ovat käsikirjoittaneet HasBeen-sarjan luoja Oskari Sipola sekä aiemmin muun muassa Putousta käsikirjoittanut Oona Haapaniemi.

Oskari Sipolan mukaan kirjan tapahtumia lähestytään nykypäivän vinkkelistä.

”Lähtökohtana on, että miten tarina menisi, kun se tapahtuisi nyt ja miltä esimerkiksi maaseutu näyttää nyt. Mielestäni olemme tekemässä todella kaunista ja kunnioittavaa tulkintaa”, Sipola tähdentää.

juttu jatkuu…

36-vuotias Sipola (kuvassa yllä) syntyi samoihin aikoihin, kun Häräntappoase-kirja julkaistiin. Hän luki kirjan muiden ikätoveriensa tavoin yläasteella.

”Minulle Häräntappoase on iso sukupolvikokemus. Kuvauksissa paljastui, että hyvin harva nykyteini on lukenut kirjan. Osa meidän nuorista näyttelijöitä tiesi, että mistä kirjassa on kyse, mutta osa ei ollut koskaan kuullutkaan siitä.”

Idea uudesta Häräntappoase-sarjasta syntyi, kun tuotantoyhtiön työryhmässä pohdittiin romaanien uudelleentulkintoja. Kun joku heitti ilmaan Häräntappoaseen, Sipolan päässä välähti.

Häräntappoaseesta ilmestyi vuonna 1989 Ylen tuottama tv-sarja. Siinä Allua esitti Santeri Kinnunen ja hänen kesäihastustaan Kerttua Outi Alanen. Rutasen roolissa nähtiin Antti Majalahti.

Sipola pohti, miltä kirjan vahvaksi teemaksi muodostuneen maskuliinisuuden kokisi ihminen, joka on määritelty tytöksi. Sillä tavoin Alposta tuli Alexandra.

Sarjan tekijöiden piti hyväksyttää käsikirjoitus kirjailija Anna-Leena Härkösellä, joka tekee sarjassa pienen sivuroolin.

”Anna-Leenan ensireaktio oli sellainen, että ohhoh… Mutta aika nopeasti hän antoi siunauksena, kun hänelle selvisi tarkemmin, että mistä on kyse.”

Häräntappoasetta pidetään klassikkona. Sipola ymmärtää, että monet katsojat suhtautuvat keskeiseen muutokseen kriittisesti.

”Muistuttaisin kuitenkin, että romaani ja alkuperäinen tv-sarja eivät katoa minnekään. Tämä on uusi tulkinta, jolle kannattaa antaa mahdollisuus. Se saattaa tuoda alkuperäisen sarjan tärkeitä asioita esille tuoreella tavalla.”

”Mielestäni olemme tekemässä todella kaunista ja kunnioittavaa tulkintaa. Uskon ja toivon, että yleisö kokee asian samalla tavalla”, Sipola toteaa lopuksi.

Katso teaser alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

4 kommenttia

  1. Pitää se homo/lesbo kortti vetää nykyään joka asiaan mukaan. He ovat vähemmistö ja sellaiseksi toivottavasti jäävät. Se on ihan oikeasti lähes muoti-ilmiö nykyään. Kuka voisi selittää miksi heitä ei ollut edes kymmenesosa nykyisestä parikymmentä vuotta sitten? Johtuuko siitä kun lapsia pussaillaan ristiin rastiin suoraan suulle. Joten he tottuvat sukupuolettomiin olentoihin.

    1. Kyllä heitä oli yhtä paljon silloinkin, mutta iso osa joutui olemaan visusti kaapissa. Onneksi nykymaailmassa voivat olla rohkeasti esillä omana itsenään.

  2. 2020 on epänormaalia olla hetero? Homorummutus kaatuu, tai on jo kaatunut, homosaation päälle. Kaiken pitää jollain tavalla olla sateenkaarta. Ellei ole, pöyristytään ja syytetään syrjinnästä. Kai ko. pilaversiossa on myös pakollinen kiintiötummaihoinen? Tuotantoryhmää voidaan muuten syyttää rasismista ja rotusyrjinnästä.

  3. Äänisuunnittelija ainakin on ottanut surutta mallia Stranger Thingstä.

Kommentit suljettu.